Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Laizāne: Konkurss uz NEPLP locekļa amatu būs jāpārtrauc

Ņemot vērā tiesas pieņemto lēmumu par Aināra Dimanta atjaunošanu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai būs jāpieņem lēmums par konkursa pārtraukšanu uz NEPLP locekļa amatu, aģentūrai LETA šodien sacīja komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (NA).

Komisija oficiālu lēmumu šajā jautājumā varētu pieņemt janvāra sēdē, norādīja komisijas priekšsēdētāja. Deputātiem šo situāciju vajadzēs skaidrot konkursa dalībniekiem, piebilda Laizāne.

Arī Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere norādīja, ka komisijai ir iespēja izšķirties par konkursa uz NEPLP locekļa amatu atcelšanu, jo līdz ar Dimanta atjaunošanu amatā padomē vairs nav vakantas locekļa vietas.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa šodien apmierināja NEPLP iepriekšējā priekšsēdētāja Dimanta prasību un atcēla Saeimas lēmumu par viņa atbrīvošanu no padomes locekļa amata. Spriedums ir izpildāms nekavējoties.

Līdz ar šodienas tiesas spriedumu Dimants ir atjaunots arī NEPLP priekšsēdētāja amatā, aģentūrai LETA apliecināja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja.

Tiesa secinājusi, ka Saeima nav analizējusi un līdz ar to arī nav pienācīgi izvērtējusi, vai Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā norādītie trūkumi parasti noved pie amatpersonas vai iestādes vadītāja atbrīvošanas no amata.

Jau ziņots, ka pieteikumā tiesai Dimants rakstīja, ka Saeima ir pieņēmusi lēmumu, pārkāpjot vairākas procesuālās tiesību normas. "Tā rezultātā Saeima ir pieņēmusi nepamatotu lēmumu, kurā nav norādīts ne faktu uzskaitījums, ne pamatojums, ne ietvertas citas administratīvā akta obligātās sastāvdaļas," pieteikumā rakstīja Dimants, norādot, ka šādā veidā viņa tiesības un tiesiskās intereses ir prettiesiski aizskartas, kas ir pamats pieteikuma iesniegšanai tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē