Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Slimnīcu biedrība: Medicīnas iestādēm vajadzīga steidzīga atveseļošanās

Latvijas Slimnīcu biedrība cer, ka jaunā veselības ministre Anda Čakša sniegs lielāku atbalstu pakalpojumu nodrošināšanai reģionos, nevis ar jaunu reformu palīdzību turpinās virzību uz centralizāciju.

Kā portālu Diena.lv informēja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājas vietniece Egija Širova, kopš 2009.gada slimnīcas, jo īpaši Latvijas reģionos, strādā krīzes režīmā - pacientiem jāgaida nepieņemami garās rindās, bet ārpus Rīgas medicīnas pakalpojumu nodrošināšanai katastrofāli trūkstot ārstu un medicīnas māsu.

"Nozare liek lielas cerības uz jauno veselības ministri. Jau ekonomiskās krīzes laikā tika veiktas būtiskas reformas - krasi samazināts slimnīcu skaits un sniegto medicīnas pakalpojumu apjoms. Medicīnas iestādes sagaida, ka Čakšas vadībā ministrija fokusēsies uz slimnīcu stiprināšanu, risinot samilzušās problēmas nozarē, it īpaši ārstniecības personu piesaisti reģionos, nevis ieviešot arvien jaunas reformas, kas, tieši otrādi, arvien apgrūtina kvalitatīvu medicīnas pakalpojumu sniegšanu," sacījis biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Medicīnas pakalpojumu minimumam ir jāatrodas tuvu pacienta dzīvesvietai un visiem cilvēkiem jābūt vienlīdzīgām iespējām tos saņemt pietiekamā apjomā, uzskata biedrība. "Šajā gadā pieņemtie lēmumi par finansējuma samazināšanu medicīnas pakalpojumu sniegšanai reģions ir vēl vairāk pasliktinājuši šo pakalpojumu pieejamību, veidojot vēl garākas rindas, lai gan virknē valstiski svarīgu dokumentu tā izvirzīta kā prioritāte. Politiskajām iniciatīvām jābūt slimnīcu un ambulatoro pakalpojumu pieejamības veicinošām," piebilda Širova.

Biedrība cer, ka jaunā veselības ministre būs atvērta, ieinteresēta dialogam ar veselības nozari. Jau tuvākajā laikā biedrība plāno tikties ar ministri, lai kopīgi meklētu konstruktīvu pieeju samilzušo jautājumu risināšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē