Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

LIDA: Bordanām jāpaliek amatā

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) uzskata par nepamatotu atsaukt no amata tieslietu ministru Jāni Bordānu. Savstarpējas nesaskaņas partijā un koalīcijā nevar būt par pamatu noņemt no amata zinošu, valsts un tautas interesēs strādāt gribošu ministru.Jānis Bordāns kā tieslietu ministrs apliecināja savas spējas efektīgi veikt reformas tiesu sistēmā, kura līdz šim ir pārāk birokratīzēta, nespējīga darboties sabiedrības un valsts interesēs.

Līdz šim nekas nav darīts, lai jau prasības pieteikuma iesniegšanas stadijā noskaidrotu vismaz pieteicēja elektronisko pastu un papildus arī uz e-pastu sūtītu paziņojumus un pavēstes. Pat spriedumus tiesas bieži vien nav gatavas izsūtīt uz e-pastu pēc lietas dalībnieku pieprasīšanas. To no savas pieredzes zina LIDA, kuras juristi bieži vien piedalās tiesās, lai pārstāvētu un aizstāvētu arodbiedrības biedru tiesiskās intereses. Tāpat tiesās attieksme pret lietu dalībniekiem ir vērsta uz negatīvisma izpausmi, pat tiek pieļautas rupjības, necienīga attieksme, nevēlēšanās uzklausīt lietas dalībniekus vai tiek ierobežotas to tiesības. LIDA saprot, ka tiesnešu darbības var pārsūdzēt vai kā citādi sūdzēties. Bet prakse pierāda, ka bez būtiskām reformām tiesu sistēmā Latvija nekad nespēs pārtapt par tiesisku valsti.Arī pašā Tieslietu ministrijā ierēdņi nav gatavi darboties valsts un sabiedrības interesēs, kas būtiski traucē tieslietu ministram reformu programmas veikšanā. Taču pēdējā laikā tika Tieslietu ministrijā novēroti būtiski uzlabojumi. Iespējams, ka šāda veida ministrijas darbības pārmaiņas biedē tos, kas nevēlas, lai Latvija kļūtu par tiesisku, demokrātisku valsti.Nevar apiet ar klusēšanu darbu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP), kur ir samilzuša iespaidīgas problēmas gan ar ieslodzīto izvietošanu, gan ar jaunu cietumu būvi, gan ar darbinieku atalgojumu, sociālajām garantijām, formas tērpu un daudzos citos jautājumos. Jauna IeVP priekšniece Ilona Spure pieliek pūles, lai kaut ko mainītu pakļautā dienestā. Taču bez Tieslietu ministrijas atbalsta, tas nav izdarāms. Un te ir sava loma tieslietu ministram Jānim Bordānam, kas jau savā neilgajā ministra darbības laikā spēja panākt saprātīgu lēmumu pieņemšanu.LIDA norāda, ka arodbiedrības mērķis laba sadarbība ar darbadevēju un kopīgiem spēkiem censties uzlabot darbinieku tiesisko, sociālos stāvokli, profesionālo pilnveidošanu, kas būtu vērsta Latvijas ekonomisko izaugsmi, tiesisku valsti.LIDA iebilst pret tieslietu ministra Jāna Bordāna demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē