Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lielo pilsētu asociācijas pārstāvis domā, ka NĪN vienīgajam mājoklim neatcels

Nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) vienīgajam mājoklim Latvijā diezin vai tiks atcelts, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors, Saeimas deputāts Viktors Valainis (Vienotība).

Valainis stāstīja, ka NĪN veido ap 14% no visu Latvijas pašvaldību ieņēmumiem, un tas noteikti ir vērtējams kā nozīmīga budžeta ieņēmumu daļa.

Diez vai būs tā, ka atcels NĪN vienīgajam mājoklim, jo daudzi saka, ka nodokļu slogu vajag no darbaspēka pārvirzīt uz īpašumu, pauda politiķis un uzsvēra, ka NĪN jautājumu nevar skatīties atrauti no pārējām nodokļu izmaiņu iniciatīvām.

Valainis kā lielāko problēmu uzsvēra nepieciešamību sakārtot kadastrālo vērtību noteikšanu, jo esot daudzas situācijas, kad dzīvoklis padomju laiku mājā skaitās dārgāks nekā jaunajos projektos. Tāpat, piemēram, tirdzniecības centri maksājot salīdzinoši zemu NĪN, jo ar tiem darījumi ir reti, līdz ar to kadastrālā vērtība būtiski nemainās un neatbilst reālajai tirgus vērtībai.

Šodien plkst.18 pie Saeimas notiks tautas sapulce par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim Latvijā, aģentūru LETA informēja sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv.

Lai gan portālā Manabalss.lv 13 000 Latvijas iedzīvotāju parakstījuši iniciatīvu "Par nekustamā īpašuma atcelšanu vienīgajam īpašumam", politiķi un ierēdņi pašvaldībās un valsts institūcijās to nav ņēmuši vērā un vēl arvien nav atrisinājuši īpašumu konfiscējošo nekustamā īpašuma nodokļa taisnīgu regulējumu, uzsvēra iniciatīvas pārstāvji.

Jautājumā par izmaiņām NĪN regulējumā ir izskanējuši dažādi ierosinājumi, taču lielākoties iesaistītās puses par tiem nav spējušas vienoties. No līdz šim pārcilātajiem variantiem Finanšu ministrijas (FM) darba grupā neviens neliekas gana labs un atbalstāms, izteicies FM valsts sekretāres vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības lietās Ilmārs Šņucins.

Top komentāri

pašvaldības=izšķērdība+korupcija
p
pašvaldības Latvijā ir izšķērdība un korupcija.
Pašvaldību rijīgums=nepanesams nodo
P
Latvijas pašvaldību rijīgums un negausība ved šīs valsts iedzīvotājus postā!
VVZ
V
NĪ nodoklis vienīgajam mājoklim līdz 100 tūkstošu vērtībā nav ne Lietuvā, ne Igaunijā. Un Latvijā šo nodokli neatcels tikmēr, kamēr visi valaiņi un viņiem līdzīgie netiks padzīti ar netīru mietu. Latvijas valdība nolādēti labi saprot, ka mūsu klimatā zem tilta dzīvot nevar, un tad nu to izmanto pēc pilnas programmas, jo pārējā ekonomika ir nolaista līdz kliņķim un vairs "nav slaucama".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē