Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lindermans: Par Latgales autonomiju ir 61% iedzīvotāju

Par Latgales autonomiju ir 61% iedzīvotāju, 10-11% - drīzāk par, - laikrakstam _Vesti Segodņa _stāsta partijas Par dzimto valodu! līderis Vladimirs Lindermans.

Pēc viņa teiktā, aptaujāti 892 cilvēki, no tiem 61% ir par Latgales autonomiju. Viņš gan piebilst, ka atsevišķās mazajās pilsētās vairāk bijis autonomijas pretinieku, taču kopējais rādītājs ir tāds. Lindermans sacīja, ka vakar kratīšanā viņa dzīvesvietā Drošības policija (DP) izņēmusi arī šīs aptaujas lapu oriģinālus, tāpēc viņš neesot paspējis apkopot aptaujas dalībnieku vecumu, pilsonību un citas detaļas, tāpēc esot tikai kopējais rādītājs.

Lindermans sacīja, ka kratīšanas laikā pārsvarā izņemti visi dokumenti, kas saistās ar Latgales tēmu un DP viesošanos savās mājās viņš saista ar sestdien, 8.decembrī, Daugavpilī plānoto konferenci par Latgales autonomiju. Viņš uzsver, ka, neskatoties uz notikušo, konference sestdien plkst.13 Latgales Mācību centrā Daugavpilī. Uz to aicināti vis, kas piekrīt Latgales autonomijas idejai. Konferences rīkotājs uzsver, ka tajā notiks teorētiska diskusija par autonomiju, nevis reālu plānu apspriešana par varas pārņemšanu.

"Mēs apspriedīsim Latgales autonomijas ideju pilnībā, - idejas juridiskais pamatojums un norise Eiropas kontekstā, kāda var būt reģiona patstāvīga ekonomiskā attīstība, idejas kultūrvēsturiskais pamatojums," par konferences darba kārtību izteicies Lindermans.

Kā ziņots, DP ceturtdien no rīta veikusi kratīšanu partijas Par dzimto valodu! līdera Vladimira Lindermana dzīvesvietā. Kratīšanā Lindermana dzīvesvietā DP izņēmusi viņa datoru, zibatmiņas, diskus, kā arī dokumentus ar informāciju par Latgalē veikto aptauju. Kratīšana notikusi pie viņa domubiedriem Ilariona Girsa, Jevgēņija Osipova, kā arī pie partijas pārstāvja Daugavpilī Genādija Peskova.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē