Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lipmans: Metalurgs nodarbojas ar tīru šantāžu

Kad tika iegādāts metalurgs jaunie īpašinieki zināja, kādas ir elektrības izmaksas, tas ar ko "viņi nodarbojās ir tīra šantāža," intervijā LTV par pēkšņajām darbinieku atlaišanām un sūdzībām par dārgajām elektrības izmaksām no _KVV Liepājas metalurgs _komentēja Kirovs Lipmans.

Jaunie vadītāji Ukrainā nav samaksājuši vairāk par miljardu nodokļus, "zināms, kas tā par kompāniju", sacīja Lipmans. Ja būtu mums gudra valdība, tad šo uzņēmējus varētu "padzīt no Latvijas", viņš norādīja, ka viņam ir "žēl metalurga"un Liepājas.

"Kamēr šo lietu nepaņems rokā premjers nekas labs tur nebūs!" skaidroja uzņēmējs, piebilstot, ka šī brīža vadība "ir jāatbrīvo un metalurgs ir jāpārņem nopietnam ražotājam", viņaprāt "jaunie īpašnieki nav izpildījuši nevienu noteikumu".

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka no darba atbrīvoti ir jau 150 cilvēki un paredzams, ka citi vēl tiks atlaisti, aizbildinoties ar dārgajām elektrības izmaksām. Šobrīd vien maijā uzņēmums AS KVV Liepājas metalurgs ir strādājis ar 1,25 miljonu eiro zaudējumiem. Pie līdzšinējiem plāniem, jūnija zaudējumi varētu sasniegt jau divus miljonus eiro un vairāk. "Ilgtermiņā nav iespējams strādāt ar produkciju, kuras pašizmaksa ir lielāka nekā pārdošanas cena - ir jārod ilgtspējīgi risinājumi, lai produkcija būtu konkurētspējīga," aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) norādījusi, ka uzņēmuma rīcību uzskata par šantāžu. Vēl nesen Ekonomikas ministrija (EM) sarakstē ar KVV Liepājas metalurgs vadību apliecināja, ka ministrija turpina darbu pie obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atbalsta mehānisma izstrādes energoietilpīgiem uzņēmumiem, un nebija nekādas indikācijas, ka atsevišķus darbus metalurgs varētu pārtraukt, pēc valdības sēdes žurnālistiem sacījusi Reizniece-Ozola. 

"Ja tagad uzņēmums meklē dažādus iemeslus [sašaurināt ražošanu], tad es to uztveru kā mēģinājumu šantažēt valdību," uzsvēra ministre.

Ministre piektdien dosies darba vizītē uz Liepāju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē