Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mamikins rosina atvēlēt lielāku finansējumu bēgļu integrācijai sabiedrībā

Bēgļiem, kuri ieradīsies Latvijā, būs jāmācās valsts valoda un būs jābūt likumpaklausīgiem, tādēļ bēgļu integrācijai sabiedrībā nepieciešams piešķirt lielāku finansējumu, šādu viedokli sarunā ar aģentūru LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (Saskaņa).Viņš rosināja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tostarp Latvijai, īpaši pievērst uzmanību, kā patvēruma meklētāji izmanto viņiem piešķirto finansējumu un kā viņi integrējas sabiedrībā.

"Lielbritānijas, Beļģijas, Luksemburgas, Francijas piemērs liecina, ka bēgļi arī trešajā paaudzē nevēlas integrēties. Parīzē viņi dzīvo kvartālos, kuros valda noziedzības autoritātes. Tur pat bruņota policija ar auto baidās iebraukt. Tas ir bīstami," norādīja deputāts, kurš ir loceklis EP Ārlietu komitejā.Lai risinātu situāciju, Mamikins rosina aktīvāk domāt par bēgļu integrāciju sabiedrībā, taču viņš arī atzina, ka tas ir ļoti grūts jautājums. "Katrai valstij šajā jomā ir savas tradīcijas, taču mums nepieciešama kopīga programma. Tas ir liels izaicinājums visai Eiropai," viņš norādīja.Mamikins arī uzsvēra, ka Latvijas valdībai būtu daudz aktīvāk jādomā par finansējuma piešķiršanu tiesībsargājošajām iestādēm. "Tas vispār bija jādara jau pirms vairākiem gadiem, jo jau tagad ir situācijas, ka policijai, lai noķertu velosipēdu zagli, nav degvielas. Mums steidzami ir jāpārdala finansējums tiesībsargājošajām institūcijām," pauda politiķis, piebilstot, ka notikušais Parīzē ir kā brīdinājuma zvans, kuru nedrīkst ignorēt.Jau ziņots, ka 13.novembra vakarā koordinētās apšaudēs un sprādzienos vairākās sabiedriskās vietās Parīzē tika nogalināti 129 cilvēki, bet slimnīcās nogādāti vairāk nekā 300 ievainotie.Teroristiskais grupējums Islāma valsts tīmeklī publiskotā paziņojumā uzņēmies atbildību par terora aktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē