Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Matīss: Līdzekļus airBaltic flotes nomaiņai valsts varētu piesaistīt no Valsts kases

Līdzekļus aviokompānijas airBaltic flotes nomaiņai valsts varētu piesaistīt no Valsts kases, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība).

Ministrs informēja, ka valdība otrdien skatīja jautājumu par kompānijas Pudentia atrastā airBaltic potenciālā investora akceptēšanu vai neakceptēšanu. "Lai lēmumu pieņemtu, ir nepieciešama papildu informācija, ko Satiksmes ministrija divu nedēļu laikā sagatavos un iesniegs valdībā," atzina Matīss.

Valdība ir saņēmusi drošības iestāžu atzinumu par Pudentia atrasto investoru, taču tā saturu Matīss neatklāja.

Ministrs skaidroja, ka gadījumā, ja netiks akceptēts Pudentia atrastais investors, Satiksmes ministrijai ir citi rīcības plāni. "Šis nav vienīgais investors. Pagaidām valdība vērtē "Prudentia" atrasto investoru, bet airBaltic ir vairāki potenciālie investori. Ar Pudentia atrasto investoru sarunas aizvirzījušās vistālāk," atzina Matīss.

Vaicāts, vai investora neatrašanas gadījumā netiks apdraudēts airBaltic līgums ar ražotāju Bombardier par lidsabiedrības flotes nomaiņu, Matīss norādīja, ka tādējādi šis plāns tiks apdraudēts un attiecīgi nomainīt airBaltic floti nākamā gada trešajā ceturksnī nebūs iespējams. "No līguma ar Bombardier būs vai nu jāatsakās, vai arī jāpagarina piegādes termiņi," sacīja Matīss.

Ministrs uzsvēra, ka valstij nav liekas naudas, ko ieguldīt aviosabiedrībā, bet, ja gadījumā būs nepieciešams papildu finansējums airBaltic flotes nomaiņai, valsts nepieciešamos līdzekļus varētu aizņemties Valsts kasē. "Tā ir investīcija nākotnē, ko valsts varēs atgūt," piebilda ministrs, taču atturējās minēt nepieciešamo summu, kā arī nekomentēja, vai tie varētu būt iepriekš minētie 80 miljoni eiro.

Kā ziņots, iepriekš satiksmes ministrs skaidroja, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties iepriekšējā aviokompānijas finanšu konsultanta Pudentia atrasto airBaltic investoru.

Matīss arī uzsvēra, ka kanādiešu ražotāja Bombardier desmit CSeries 300 lidmašīnas airBaltic varētu iegādāties, finanšu līdzekļus aizņemoties, kamēr aviokompānijai nav atrasts investors.

Satiksmes ministrijā savukārt norādīja, ka piesaistītais auditors airBaltic izpētei ir norādījis uz nepieciešamību steidzami rast risinājumu, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti aviokompānijā. Satiksmes ministrija pieprasīja "airBaltic" padomei nodrošināt padziļinātu aviokompānijas izpēti ar piesaistītu auditoru par tās pašreizējo situāciju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē