Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mežviets: Mamikina vizīte Sīrijā bija Krievijas organizēts pasākums

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina vizīte Sīrijā un tikšanās ar tās prezidentu Bašāru el Asadu bija Krievijas organizēts pasākums ar mērķi paust atbalstu šīs lielvalsts pozīcijai Sīrijā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

"Ļoti nožēlojami, ka šādās aktivitātēs iesaistās Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas," teica Mežviets.

Viņš arī izteicās, ka Krievija turpina aktīvi strādāt ar savu diasporu, vēršas pret valsti ar dezinformācijas kampaņām, nav pamata domāt, ka šo darbību intensitāte varētu mazināties. Latvijai būtu jārēķinās ar Krievijas ietekmi, tuvojoties arī valsts simgades pasākumiem. Indikācijas par to jau esot manāmas, piemēram, ar runām par nesamērīgi lielajām pasākumu izmaksām, kuras faktiski tādas nemaz nav.

"Ja mēs ikdienā nepārtraukti sevi kritizējam, apšaubām, ko dara valsts un pašvaldību institūcijas, mēs kļūstam ievainojami. (..) Kritikai ir jābūt, bet tai jābūt konstruktīvai," pauda DP vadītājs.

Jau vēstīts, ka Mamikins nesen Sīrijā ticies ar tās prezidentu al Asadu. Šajā vizītē piedalījās arī Tatjana Ždanoka.


 

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Lielajā troksnī paliek nedzirdēts kluss jautājums - kā tas nāk, ka par šādu Mamikinu nobalso tik daudz LV balstiesīgo pilsoņu, ka šis Mamikins nokļūst ES parlamentā ?
viesis
v
Labi, ar Maminkinu viss skaidrs. Bet te parādās viena nejauka tendence par mums pašiem. Atcerēsimies, kā tiem, kuriem nepatika "Gaismas pils" projekts, tika piekārta Putina aģentu birka, tie, kuriem nepatīk paredzamais Okupācijas muzeja piebūves projekts, arī tiek zākāti par Krievijas ietekmes aģentiem, tagad, izrādās, nedrīgst pat iepīkstēties par simtgades svinībām... Tā jau ir tendence, kas neko labu neliecina jau par mūsu sabiedrību... Mēs jau vairs neesam tālu no "raganu medībām", kad jebkurš oficiālajai varai nepatīkams viedoklis tiek pasludināts par ienaidnieku provokāciju, un tas nav labi.
...
.
Bet Gribule nebija viņam par sekretāri?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē