Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

NA aicina valdību nesadarboties ar Prudentia un nepirkt airBaltic Krievijas ražotāja lidmašīnas

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) uzskata, ka valdība vairs nedrīkst izmantot Prudentia pakalpojumus un Latvijā nedrīkst ielaist Krievijā ražotās Sukhoi SuperJet-100 tipa lidmašīnas, ja tādas plānots pirkt airBaltic, - pirmdien pēc NA frakcijas un valdes tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) žurnālistiem sacīja nacionālās apvienības valdes loceklis Roberts Zīle.

Prudentia kā publiskā sektora konsultāciju kompānija nacionālās apvienības acīs ir pilnībā zaudējusi reputāciju un šāda kompānija nevar vairs strādāt ar valdību kādā publiskās jomas jautājumā, pauda politiķis.

Ja tiks nolemts par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai airBaltic, tad NA pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā neredz iespēju līdz ar investoru Latvijā ielaist Krievijā ražotās Sukhoi SuperJet-100 tipa lidmašīnas. Tas nav arī politiski iespējams un līgumā nedrīkst parādīties nosacījums par Krievijas lidmašīnu pārdošanu, uzsvēra politiskā spēka pārstāvis.

Ja airBaltic nepieciešamas reģionāla izmēra lidmašīnas, tad par to ir jārīko konkurss, piebilda Zīle, skaidrojot - jo mazāka lidmašīnu modeļu daudzveidība, jo mazāki ir lidsabiedrības izdevumi.

Viņš arī pauda neizpratni par to, kāpēc airBaltic organizē sabiedrisko attiecību pasākumus investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem ir kopā jāvienojas par 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanu nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic vai arī jārod cits situācijas risinājums, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Jau vēstīts, ka premjerministre akcentēja, ka airBaltic ir stabila kompānija un ir svarīgas jaunas investīcijas. Uzņēmumam jāveic "zināmi maksājumi, bet tā nav maksātnespēja", piebilda Straujuma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē