Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBS komandieris: Visdrīzāk krievi ievēro taktisku pauzi, lai uzbruktu ziemā

Pamiers Ukrainā izskatās pēc Krievijas un to atbalstīto spēku ieturētas taktiskas pauzes, lai uzbrukuma plānus turpinātu ziemā, LTV1 raidījumam Rīta Panorāma pieļāva Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

"Es gribētu ticēt, ka pamiers nav taktiska pauze un tas būs pamats tālākam mieram, taču diemžēl tas vairāk izskatās pēc taktiskas pauzes, lai realizētu tālākus soļus, kurus mēs nezinām un nesaprotam," sacīja Graube, atzīstot, ka Ukrainā notiekošais nav beidzies.

NBS vadītājs norāda, ka agresoram jebkuru valsti vieglāk ir ietekmēt ziemas periodā, kad tādai lielvarai kā Krievijai paveras iespējas izmantot ietekmi arī enerģētikas sektorā, nepiegādājot gāzi un līdz ar to arī siltumu. Sekojoši ziemā iespējams panākt lielāku ukraiņu tautas neapmierinātību ar situāciju.

"Latvijai šādā situācijā ir svarīgi stiprināt savu drošību - no vienas puses ir svarīgi stiprināt attiecības ar partneriem, tomēr vēl būtiskāk ir pašiem valsts iekšienē strādāt pie drošības spēju uzlabošanas," atzīmēja Graube.

Šī mērķa sasniegšanai ir svarīgs arī aizsardzības budžeta palielinājums, tomēr vissvarīgākais esot katram valsts iedzīvotājam savā galvā saprast valsts aizsardzības vajadzības.

Vairojot Latvijas drošību, jau ir veikti vairāki praktiski soļi, lai stiprinātu Latvijas drošību uz sauszemes, gaisā un ūdenī - pašlaik Baltijas gaisa telpu kontrolē 18 lidmašīnas agrāko četru vietā, ir pastiprinātas kuģu patruļas un Baltijas valstīs ir izvietotas sabiedroto sauszemes spēku vienības. Tāpat tiek strādāts pie informatīvās un kiberaizsardzības, kas ir svarīga hibrīdkara daļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē