Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Panteļējevs: Pie oligarhu ietekmes noveda Latvijas ceļa neoliberālisms

Oligarhi Latvijā radās privatizācijas procesā un vainīgs pie tā ir tobrīd ietekmīgās partijas Latvijas ceļš (LC) vientiesīgi neoliberālais skats uz privatizācijas procesu, intervijā žurnālam Playboy saka viens no bijušajiem LC līderiem Andrejs Panteļējevs.

"Viņi radās privatizācijas procesa rezultātā. Jā, Latvijas ceļš piedalījās šajā procesā… Vai tas ir vainīgs pie oligarhu rašanās? Vainīgs ir vientiesīgi neoliberāls skats uz privatizācijas procesu. Man arī tāds bija. Ko es ar savām pašreizējām zināšanām tad būtu darījis citādi? (Domā.) Tagad jau var gudri runāt, bet šaubos, vai tur reāli varēja izdarīt kaut ko citādi," uzskata bijušais politiķis.

Aivara Lemberga un Andra Šķēles ietekme pieaugusi palēnām. "Tas nenotiek vienā dienā. Ir jēdziens "lienošā kontrrevolūcija", un līdzīga ir lienoša ietekmes pieaugšana. Tu ber pa saujiņai, un vienā dienā pamani, ka ir jau liela kaudze, vesels kalns," skaidro Panteļējevs.

Uz Playboy jautājumu par politiķu braucieniem pie Lemberga, vai viņi brauc atskaitīties, Panteļējevs noliedz, ka tā bijusi atskaitīšanās: "Es arī esmu bijis Ventspilī, bet tā nav vienīgā pašvaldība, kurā esmu bijis. Tā nav atskaitīšanās. Pirmkārt, šīs ietekmes tiek pārspīlētas. Dažreiz aiz šo ietekmju vārda tika slēptas lietas, ko daudz sīkākas vienības darīja savās interesēs. Otrkārt, tas notika caur politisku sadarbību, ideju atbalstīšanu, dažu politiķu tuvāku būšanu tiem uzskatiem. Arī partiju finansēšanas jautājumi nebija sakārtoti, līdz ar to pat pilnīgi legāli partiju finansējumi bija atkarīgi no ziedotājiem."

Intervijā viņš arī stāsta par Latvenergo trīs miljoniem, viesošanos prokuratūrā saistībā ar Ventspils "stipendiātu lietu" un savu darbu Satversmes aizsardzības birojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē