Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Pauls: Žagars operā ir daudz ko labu izdarījis

Andrejs Žagars Latvijas Nacionālajā operā ir daudz ko labu izdarījis, bet, kā jebkurā mākslas iestādē, agrāk vai vēlāk rodas kaut kādi konflikti, portālam Diena.lv sacīja komponists un bijušas kultūras ministrs Raimonds Pauls.

Kā vēstīts,  Latvijas Nacionālās operas kora arodbiedrība nolēmusi streiku rīkot laikā, kad norisināsies 15. Rīgas operas festivāls, taču no streika rīkošanas varētu atteikties tikai tādā gadījumā, ja tiktu panākta vienošanās ar operas vadību.

Primārā arodbiedrības prasība ir saistīta ar darba algu. Arodbiedrības pārstāvji pieprasa atjaunot darba slodzi - 40 stundu darba nedēļu - un darba algu noteikt pilnā apmērā atbilstoši kora mākslinieku kvalifikācijai un kora mākslinieciskajam sniegumam.

"Tādā amatā tomēr nav viegli, jo tie konflikti tomēr rodas ļoti bieži. Savā laikā tā ir bijis ar orķestri, tad ir ar kori, tad ir ar solistiem. Es nekad neapskaužu tos direktorus, jo es redzu, cik viņiem ir arī grūti," sacīja R. Pauls.

Viņš norādīja, ka ir saprotamas operas kora vēlmes saņemt lielāku algu un tās ir arī viņu tiesības, taču nepieciešams apzināties, kādas ir iespējas. "Opera patērē lielus līdzekļus, to mēs ļoti labi zinām," pauda R. Pauls.

Komponists uzsvēra, ka šādas nesaskaņu situācijas ir raksturīgas jebkuram teātrim ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē un vienīgais, ko šādos gadījumos iespējams darīt, ir meklēt kompromisus. "Viegli tas nav. Tas viss regulāri atkārtojās, un viss tas ir bijis un būs. Te var runāt tikai par kaut kādiem kompromisiem, taču nedrīkst apstādināt operas darbu, to gan nedrīkst," norādīja R. Pauls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē