Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pavļuts: Izmaiņām nodokļu politikā jābūt izdiskutētām ar uzņēmējiem

Valdība visiem Latvijas uzņēmējiem ir devusi solījumu, ko nostiprinājusi arī likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli, līdz 2015.gadam samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) līdz 20%, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Viņaprāt, uzņēmēji ar to ir rēķinājušies, paredzējuši savos biznesa un investīciju plānos, tāpēc kārtējais mēģinājums bez izsvērtas un argumentētas diskusijas ar uzņēmējiem, lauzt viņiem iepriekš dotos solījumus, kaitē visai Latvijas uzņēmējdarbības un investīciju videi.

"Darbaspēka nodokļu samazināšanu valdība ir ierakstījusi savā deklarācijā, nostiprinājusi likumā un uzņēmēji ar to ir rēķinājušies. Tagad bez pienācīgas diskusijas un skaidrām alternatīvām izskan priekšlikumi no šiem plāniem atteikties. Arī Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedri šodien sarunās ar valdību uzsvēra, ka, lai samazinātu ēnu ekonomiku, veicinātu jaunu investīciju piesaisti, darbavietu veidošanos un ekonomikas attīstību, nodokļu politikā ir jānodrošina lēmumu pēctecība un paredzamība un darbaspēka nodokļu slogs ir jāsamazina. Tāpēc jebkādām izmaiņām iepriekšējos plānos vispirms ir jābūt izdiskutētām nevis tikai ar ārvalstu ekspertiem, bet arī uzņēmējiem, kuri jau strādā Latvijā, maksā nodokļus un rada darbavietas. Mūsu pašu uzņēmēju viedokli nevar ignorēt," uzsvēra D.Pavļuts.

Viņš arī norādīja, ka ienākumu nevienlīdzība ir viena no Latvijas būtiskākajām problēmām un valdībai noteikti šie jautājumi ir jārisina, bet tāpēc ir nepieciešams kopīgi rast labāko risinājumu, kas sasniegtu savu mērķi un nepasliktinātu arī uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē