Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Piebalgs: Latvija nevar atļauties atgrūst pilsoņus, kuri vēlas būt tai piederīgi

Savas valsts pilsoņu šķirošana pēc to tautības ir politiska vājuma pazīme, un liegums Latvijas pilsoņiem izvēlēties pasē pie tautības ierakstu “latvietis” ir mūsu pašu mazspējas apliecinājums, kas nepiedien modernai sabiedrībai, norāda partijas Vienotība valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Iespēju Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir Latvijas pilsoņi, vismaz 15 gadus dzīvojuši Latvijā un augstākajā pakāpē prot latviešu valodu, mainīt tautības ierakstu uz tautību “latvietis” paredzēja Vienotība Saeimas deputāta Andreja Judina rosinātais priekšlikums Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā, kas vakar ar Saeimas vairākuma balsojumu netika atbalstīts.

Šis nav juridisks jautājums – tautības ieraksts nenodrošina nedz kādas īpašas tiesības, nedz privilēģijas. Šis ir jautājums par to, vai mēs kā valsts un tauta spējam būt vienoti. Vai gribam, lai līdz ar latviešu bērniem arī baltkrievu, armēņu, ukraiņu vai lietuviešu bērni, kas auguši latviskā kultūrvidē, varētu kļūt par latviešiem. Atgrūst tos, kas vēlas būt piederīgi mūsu valstij un mūsu tautai, nav Latvijas interesēs, uzsver Piebalgs.

Mēs gatavojamies savas valsts simtgades svinībām. Mēs esam starp tām gandrīz 200 laimīgajām tautām pasaulē, kurām ir pašām sava valsts. Mēs piederam pasaules pārtikušāko, attīstītāko un drošāko valstu saimei, būdami ES, NATO un OECD dalībvalsts. Latviešu valoda ir viena no oficiālajām Eiropas Savienības valodām.

Tie ir notikumi, par kuriem mūsu valsts dibinātāji varēja vien sapņot. Ir skumji atzīt, ka lielākais apdraudējums stiprai un neatkarīgai Latvijai ir iekšēji spēki, kas aizvien gādā par to, lai sabiedrības saliedētības vietā mēs aizvien izteiktāk ievilktu nošķirošas, šķeļošas līnijas, pauž Vienotība valdes priekšsēdētājs. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē