Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Politologs: Šogad Vienotībai joprojām klāsies grūti

Pēc kongresa "Vienotībai" šogad joprojām klāsies grūti, turklāt jāņem vērā arī tas, ka koalīcijas partneri - Nacionālā apvienība un Zaļo un zemnieku savienība - nav ieinteresētas tajā, lai Vienotība ātri atgūtos, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors, politiskās komunikācijas eksperts Ojārs Skudra.

Līdz ar to politiskajam spēkam tuvākajā laikā jārēķinās ar popularitāti apmēram 5% līdz 7% robežās, norādīja politologs, taujāts par Vienotības nākotni pēc šodien notiekošās partijas sanāksmes, kurā plānots ievēlēt jaunu politiskā spēka vadītāju.

Viņš skaidroja, ka prognozēšana, kurš no priekšsēdētāja amata kandidātiem - Andris Piebalgs vai Edvards Smiltēns - gūs uzvaru, būtu pielīdzināma zīlēšanai. Skudra vērsa uzmanību, ka partijas līderu grupa drīzāk ir gatava atbalstīt Piebalga kandidatūru, bet nodaļas, kas atrodas tālāk no Rīgas, vairāk iestājas par Smiltēnu.

Politologa vērtējumā Piebalgs ir reālistiski domājošs un piezemētāks savās prognozēs, piemēram, sagaidot politiskā spēka atgriešanos pie apmēram 10% atbalsta - gan pie nosacījuma, ja Vienotība spēs tikt galā ar pašreizējām problēmām. Liela atšķirība ir kandidātu pieredzē, piemēram, Smiltēns nekad nav strādājis par ministru valdībā, savukārt Piebalga pieredzi veido arī divi termiņi eirokomisāra amatā, līdz ar to viņš ir "citas kvalitātes" kandidāts.

Sekojot līdzi norisēm kongresā, nepieciešams pievērst uzmanību arī tam, kādi rezultāti būs valdes vēlēšanās, kur uz 15 vietām pretendē 41 kandidāts. Jāseko līdzi, kā valdē sadalīsies spēku samērs starp trīs tā dēvētajiem partijas iekšējiem "grupējumiem" - pašreizējās līderes Solvitas Āboltiņas, deputātes Ilzes Viņķeles un tā saukto reģionāļu atbalstītājiem, norādīja Skudra.

Kā ziņots, partija Vienotība šodien Rīgā pulcēsies uz ārkārtas kongresu, kurā pārvēlēs politiskā spēka valdi, tai skaitā arī valdes priekšsēdētāju, uz kura amatu vairs nekandidē pašreizējā partijas vadītāja Āboltiņa, bet kandidē Piebalgs un Smiltēns.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Vēlēšanu balagāns

    Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē