Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Poriņa: Šo naudu varētu novirzīt skolotāju apmaiņas programmām

Kā četru bērnu mamma savus bērnus es nesūtītu uz citām ģimenēm un savu bērnu psiholoģisko komfortu uz sabiedrības integrācijas altāra neziedotu.

Apmaiņa jāveic nevis ģimenes, bet skolas līmenī. Tām ģimenēm, kas vēlas piedalīties apmaiņas programmā, šādu iespēju nevajadzētu liegt. Vai ģimeņu apmaiņas programmai jānotiek par valsts naudu? Daudz efektīvāks līdzekļu izlietojums būtu šo finansējumu novirzīt skolotāju apmaiņas programmām, jo pašlaik izglītība ir tā, kas šķeļ, nevis vieno sabiedrību.

Nav noslēpums, ka sociālo zinību un vēstures mācīšana latviešu un mazākumtautību - galvenokārt, t.s. krievu skolās - mēdz būt krasi atšķirīga. Mazākumtautību skolās ir arī skolotāji, kuru latviešu valodas prasme neatbilst amata prasībām. Līdz ar to, manuprāt, visefektīvākais naudas izlietojums ir latviešu un t.s. krievu skolu skolotāju apmaiņas programmas nodrošināšana. Šādai programmai vajadzētu būt no viena mācību gada līdz diviem, kad mazākumtautību skolu skolotāji strādā latviešu skolās un otrādi.    

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē