Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Premjers: KM jāorganizē dialogs starp LNO vadību un operas māksliniekiem

Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadībai un operas māksliniekiem nepieciešams uzsākt dialogu, lai konstruktīvi rastu šai situācijai risinājumu, portālam Diena.lv sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Premjers uzskata, ka Kultūras ministrijai ir būtiski uzņemties iniciatīvu dialoga organizēšanā, lai neciestu LNO reputācija, mākslinieciskais sniegums un skatītāju intereses.

Kā vēstīts,  LNO kora arodbiedrība nolēmusi 15.Rīgas operas festivāla laikā rīkot streiku, sākt to 8.jūnijā plkst.19.

Jau ziņots, ka arī LNO Simfoniskā orķestra neatkarīgā mākslinieku arodbiedrība atbalsta LNO kora mākslinieku arodbiedrības pieteikto streiku un ir saskaņojusi norises vietu un laiku.

"Orķestra arodbiedrības valde saprot šī galējā lēmuma – streika pieteikuma nepieciešamību un piekrīt prasībai Andrejam Žagaram uzņemties atbildību par LNO darbībā veiktajiem pārkāpumiem, nespēju nodrošināt māksliniekiem atbilstošu un konkurētspējīgu atalgojumu un atkāpties no ieņemamā amata. Orķestra arodbiedrības valde arī ir apsvērusi šādu lēmumu un ļāvusi sevi apsteigt sava darbības lēnīguma dēļ," norāda arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Aldis Grunde.

Plānotās izmaiņas operas likumā, kurā paredzētas trīs valdes locekļu vietas nedos nekādas izmaiņas, ja kaut viens loceklis būs no profesionāliem likuma neievērotājiem, tā būs atbildības pārlikšana no viena uz trim, uzskata A.Grunde.

"Mūsu redzējums ir, ka vienam no valdes locekļiem būtu jābūt galvenajam diriģentam un mākslinieciskam vadītājam, otram finanšu speciālistam un trešajam vadības speciālistam. Tiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju un bez pārkāpumiem iepriekšējā darbībā. Aicinām Kultūras ministriju rīkoties izlēmīgāk un panākt operas finansējuma palielināšanu, lai varētu atjaunot pilnas darba slodzes, un nepieļaut tā līdzšinējo izsaimniekošanu," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē