Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rībena: Vēl varam pagaidīt

Domāju, ka ar kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) demisiju vēl varam pagaidīt, portālam Diena.lv sacīja bijusī kultūras ministre, 11. Saeimas deputāte Inguna Rībena.

"Šī situācija stabilizēsies. Tagad ir pagājis tikai pusgads. No otras puses zinu, cik nesaudzīga var būt mākslinieku pasaule. Tādu ļoti asu vērtējumu nedotu, tomēr ir virkne detaļu, kas mulsina," sacīja I.Rībena. Viņa norādīja, ka mulsinoša šķiet koučinga speciālista piedalīšanās un nozarei elementāru lietu nezināšana.

Kā vēstīts, atklātā konfliktā draud pāraugt daudzu kultūras nozares darbinieku un kultūras ministres Ž.Jaunzemes-Grendes pašreizējās attiecības.

Viņa gan minēja, ka mulsinoša arī šķiet radošo cilvēku asā iestāšanās par savām vajadzībām, tomēr laikā, kad "vienā naktī noņēma finansējumu mūzikas skolām un Dziesmu svētkiem, kas tā arī nav atjaunots, tad no radošās inteliģences iestāšanos par kopīgu vietu un vērtībām es neredzēju," sacīja bijusī ministre.

"Es domāju, ka tas ir aizgājis personāliju līmenī un tas būtu jāatrisina, abām pusēm atsakoties no ļoti asas pozīcijas un drīzāk meklējot izlīgumu. Ministres kundzei no otras puses vajag atbildēt un sniegt konkrētākas atbildes," domā I.Rībena.

Deputāte norādīja, ka viņu, kā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti un Dziesmu un deju svētku padomes pārstāvi, interesē, kas notiks ar Dziesmu un deju svētku norisi. "Vai mēs atgriezīsimies pie valstiska atbalsta vai nē? Kas notiek ar kultūrizglītības sistēmu? Gribētu to dzirdēt. Žēl, ka otrdien informēja, ka Saeimas komisijā otrā tikšanās pārcelta uz nezināmu laiku. Šīs atbildes vēlētos saņemt pēc iespējas ātrāk," uzsvēra deputāte.

Jautāta, cik ilgs laiks būtu jādod ministrei pierādīt savu atbilstību amatam, I.Rībena sacīja, ka "stundās un dienās laiku nevajadzētu nolikt". "Kādreiz paslimojot Tev ir iespēja apdomāt lietas. Es ceru, ka pēc šīs klusēšanas, atveseļošanās brīža, situācija izlīdzināsies," teica I.Rībena.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē