Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šadurskis: Ar nākamā gada valsts budžetu daudzi nebūs apmierināti

Ar nākamā gada valsts budžetu daudzi noteikti nebūs apmierināti, jo gaidas vienmēr ir daudz lielākas par iespējām, tomēr galvenās prioritātes – veselība, drošība, zaudējumu kompensācija lauksaimniekiem – iespēju robežās ir nodrošinātas, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Savukārt par iespēju, ka Saeima varētu veikt būtiskas korekcijas valdības izveidotajā budžetā, Šadurskis norāda, ka "kaut ko jau vienmēr piekoriģē, bet ja parlaments piekoriģēs ļoti daudz, tad šis budžets vienkārši nebūs, jo mums nav pretī ieņēmumu daļas. Mēs nevaram palielināt budžeta deficītu, jo 1% strukturālais deficīts ir tā maksimālā robeža, ko pieļauj Eiropas Komisija un mūsu saistības kā Eiropas Savienības dalībvalstij. Un tiklīdz kā mēs esam pāri šim 1%, tā ieslēdzas dažādi pārbaudes, precizēšanas mehānismi, tiek izvērtēta mūsu budžeta ilgtspēja, atbilstība labai pārvaldībai. Un tas reāli nozīmē, ka mums 1.janvārī budžeta nav, un tā jau būs traģēdija."

Tāpat Šadurskis piebilda, ka izglītībai vajadzētu vairāk naudas, lai ieviestu jauno pedagogu atalgojuma modeli, tomēr pašlaik tam līdzekļu neesot.

Šadurskis arī atzina, ka grūti sokas ar Iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdales saskaņošanu ar pašvaldībām. Valdība uzstāj līdzšinējo sadalījumu: 80% no nodokļa pašvaldībām un nevienā pašvaldībā nevar būt mazāk par 500 eiro uz cilvēku. Savukārt Latvijas pašvaldību savienības piedāvājums esot ļoti izdevīgs Rīgai un Jūrmalai, bet atstāj lielāku nevienlīdzību attiecībā pret trūcīgākām pašvaldībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē