Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šadurskis: Ķīļa kungs ir gana daudz sastrādājis

Jautāts, vai nākamajam ministram būtu jāturpina R.Ķīļa iesāktās reformas izglītības nozarē, K.Šadurskis retoriski atvaicāja:"Vai tad ir kaut viena reforma, kuru Ķīlis būtu iesācis? Ir tikai izveidots ugunsgrēks saistībā ar augstskolu akreditāciju, kurš nākamajam ministram būs jānodzēš."
Vienīgais Roberta Ķīļa ieguldījums izglītības nozarē ir viņa sastrādātais haoss ar augstskolu akreditāciju, portālam Diena.lv norāda bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Attiecībā uz finansēšanas modeļa maiņu augstākajā izglītībā, kuru lobēja R.Ķīlis un kas balstītos uz budžeta vietu likvidēšanu un studentu ņemtiem kredītiem K.Šadurskis noteica: "Tas ir idiotisms, kas mazinās mūsu augstākās izglītības konkurētspēju un veicinās jauniešu vēlmi studēt ārvalstīs." Par otru būtisko R.Ķīļa pieteikto reformu – nauda seko skolēnam, K.Šadurskis skaidroja, ka naudai būtu jāiet uz pašvaldību nevis skolu. "Ir jānovērš risks, ka kādas ažiotāžas dēļ viena skola ir pārslogota, bet cita stāv pustukša."

"Ķīļa reformas ir tikai fikcija un klasisks piemērs runām, kurām neseko darbi," portālam Diena.lv pauda bijusī izglītības ministre Ina Druviete (Vienotība). "Situācija, kas izveidojusies ar augstskolu akreditāciju, ir pamācošs piemērs tam, kā subjektīvu kaprīžu dēļ tiek radīta liela nesakārtotība nozarē, kuru atrisināt palīdzēja vienīgi Ministru prezidenta iejaukšanās. Nākamajam ministram būtu  jābūt cilvēkam, kas sadarbojas ar nozares profesionāļiem un Saeimas Izglītības un zinātnes komisiju." Jautāta, kā vērtē ziņu, ka nākamais ministra amata kandidāts varētu būt Vjačeslavs Dombrovskis, I.Druviete atbildēja:" Sliktāk noteikti nebūs. Varētu būt pat labāk, ja vien viņš mācīsies no savu priekšgājēja kļūdām un atteiksies no augstprātīgā komunikācijas stila." 

Jau ziņots, ka veselības problēmu dēļ no amata ir atkāpies izglītības ministrs Roberts Ķīlis (RP). Reformu partija (RP)jau paziņojusi, ka arī turpmāk uzņemsies atbildību par šo nozari. Kā nākamais iespējamais ministra amata kandidāts tiek minēts pašreizējais RP Saeimas frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē