Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Samoilovs: Pret Dienvidāfrikas duetu centāmies spēlēt tā, it kā pretī būtu favorīti amerikāņi

Pēc pārliecinošās uzvaras Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola priekšsacīkšu otrajā cīņā pret Dienvidāfrikas Republikas komandu, Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins atzina, ka nav bijis šaubu par uzvaru pār apakšgrupas pastarīšiem, taču tik un tā viņi centušies parādīt savu labāko sniegumu, jau gatavojoties priekšsacīkšu pēdējai spēlei trešdien ar ASV duetu. Iespējams, tā būs cīņa par uzvaru apakšgrupā, ja amerikāņi pirmdien vēlu vakarā pārspēt Polijas komandu.

Pirmie mediju Mix zonu sasniedza dienvidafrikāņi, kuri paslavēja Latvijas duetu, pret kuru bijis grūtāk spēlēt nekā pirmajā cīņā ar amerikāņiem. “Viņi bija fiziski spēcīgi, atlētiski un reizē arī kustīgi,” Latvijas dueta trumpjus uzskaitīja konkurentu komandas pieredzējušākais pārstāvis Frīdoms Čija. “Varbūt tas tāpēc, ka mēs pret viņiem nospēlējām mazliet nopietnāk nekā amerikāņi. Treneris jau teica – aiziet, nopietni uzspēlējiet, lai būtu mazāk kļūdu. Grūti jau ir spēlēt tā, pa viļņiem, ja pirmā spēle ir nopietna, tur noskaņojamies, bet otrā ir jau paļāvīga. Šodien spēlējām tā, it kā pretī būtu amerikāņi,” sacīja Aleksandrs Sampilovs. Abi Latvijas sporitsti pēc spēles bija pat ļoti labā noskaņojumā, nevairoties arī pajokot. “Kāda ir mūsu šībrīža forma? Man tā ļoti patīk,” Samoilovs smejoties rādīja uz savu Latvijas komandas krekliņu. “Problēmas sagādā tas, ka pēc katras spēles tā jāmazgā, jo vadība teica, ka jāspēlē tieši šajās, nevis kādās no rezerves formām.”

Pret dienvidafrikāņiem teju visu spēli izdevās aizvadīt bez kritumiem. “Otrajā setā bija brīdis, kad pieļāvām trīs kļūdiņas pēc kārtas, tāpēc paņēmām pārtraukumu, tad atkal saņēmāmies un galotni nospēlējām, kā vajadzīgs,” atklāja Samoilovs. “Vieglu spēļu šajā turnīrā nav, arī šī bija pietiekami sarežģīta,” piebilda Ruslans Sorokins. Treneris Genādijs Samoilovs pieteicis katrā no setiem nezaudēt vairāk par piecpadsmit punktiem, kas arī izdevās.

Ja šovakar otrā grupas mačā Amerikāņu duets Gibss/Rozentāls uzvarēs poļus Fijaleku/Prudelu, Latvijas duets jau būs nodrošinājis vietu astotdaļfinālā. “Šampanieti gan vaļā vēl nevērsim, to varēsim darīt tikai pēc turnīra beigām,” smejoties abi sportisti pamīšus atbildēja uz provokāciju. Paši gan spēli klātienē nevērošot – tikai televīzijā. “Treneris droši vien vakarā brauks skatīties konkurentu cīņu,” pieļāva Sorokins. 

Apakšgrupas otrās spēles sākums pulksten 23 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ķeras pie nodokļu argumenta

Arguments "Viņi maksā nodokļus!" tiek izmantots dažādās diskusijās, turklāt gan pamatoti, gan populistiski.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē