Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Silenieks: Nav veselīgi, ka teju ikvienam Latvijā ir auto

"Sanāk, ka teju vai ikvienam no mums ir mašīna. Un tas, zini, man vairs neliekas veselīgi," intervijā Mārim Zanderam komentē Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks.Fragments no intervijas:**Vai tev ir viedoklis, kāpēc mēs, kuri nedzīvojam ASV vidienes attālumu situācijā, esam tik pieķērušies saviem autiņiem.

Es nerunāju par tiem cilvēkiem, kuri ik dienu brauc uz un no Rīgas strādāt desmitiem kilometru.Tiem arī neko nevar pārmest. Ja par citiem... Tāpēc, ka mēs nespējam lepoties ar saviem darbiem un intelektu, mēs spējam lepoties ar saviem "spožumiem". To skaitā lepnu auto. Gara nabadzība, īsi sakot. Protams, ir arī objektīvi iemesli. Diez vai tu stiepsi katru dienu riteni uz sesto stāvu Purvciema daudzdzīvokļu mājā, tātad arī dzīvesvieta ietekmē cilvēka izvēli.Kāds, tavuprāt, būtu ideālais līdzsvars starp dažādu pārvietošanās līdzekļu izmantošanu Rīgā? Skaidrs, ka uz lielveikalu vairākām dienām iegādāties pārtiku ģimene brauks ar auto, ja tai tāds ir. Tālāk?Sāksim citādi. Atbilstoši CSDD datiem Latvijā ir "dzīvas" apmēram 720 000 mašīnas. Ja paņemam nost bērnus un vēl dažas grupas, sanāk, ka teju vai ikvienam no mums ir mašīna. Un tas, zini, man vairs neliekas veselīgi. Kā pretēju piemēru var minēt norvēģus - Oslo pilsētu. Tur ir vairāki auto klubi, kuru biedri var, lietojot aplikāciju telefonā, noskaidrot, kur konkrētajā brīdī tuvumā ir kāda brīva kluba mašīna. Respektīvi, tas ir kā taksis, tikai bez šofera, attiecīgi sanāk lētāk, jo nav šoferim jāmaksā alga. Un viņiem statistika liecina, ka vidējā noslodze uz vienu mašīnu ir 15 cilvēku. Tā ir reālā noslodze, ko vajadzētu lietot, lai saprastu, kāds auto skaits ir adekvāts Latvijai. Ja paliek pie šī modeļa "katram savu auto", mēs paliekam arī pie statistikas, ka apmēram 93-95% laika šāds auto stāv nelietots, tikai aizņem vietu, kas, starp citu, ir nopietna problēma un izmaksas. Tas nozīmē, ka tev patiesībā to mašīnu nemaz nevajag, un kāpēc es šajā laikā nevarētu ar to braukt? Tev tiešām vajag savu mašīnu, lai nedēļas nogalē aizbrauktu uz laukiem? Paņem nomā! Problēma ir tā, ka daudziem liekas, ka tas ir nenormāli dārgi. 25 eiro dienā plus izdevumi degvielai. Tev liekas, ka savs auto, ja tu visu, visu saskaiti kopā, tev izmaksā lētāk? Vēl viens aspekts - paturot prātā tevis teikto par iepirkšanos - ir kravas velosipēdi. Eiropas Komisijas pasūtīts pētījums liecina, ka apmēram 25% no kravām pilsētā var pārvadāt ar kravas velosipēdiem. To skaitā bērnus.Es zinu, par ko tu runā, bet ar tiem ir diezgan sarežģīti braukt.Ja nav atbilstošas infrastruktūras, bet mēs runājam par to, kā var būt, nevis meklējam attaisnojumus.Visu interviju lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 22.septembra, numurā!**

Top komentāri

zabriskie
z
No veselības viedokļa – nav veselīgi pārvietotis ar apspīlētu triko starp 20-tonnīgām fūrēm. Man nav pa rokai statistika, bet tikt pārbrauktam ar Scania fūri ir krietni neveselīgāk, kā elpot Rīgas gaisu un trenēt sēžas muskuli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē