Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sprūdžs: Nevar pretnostatīt vecos un jaunos ministrus

Lai gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) piekrīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikumiem, ka valdības darbu nevar novērtēt pēc pirmā pusgada, viņš uzskata, ka nedrīkst pretnostatīt vecos un jaunos ministrus.

"Te nav tik daudz jautājums par veciem un jauniem ministriem. Kāda starpība. Valdība ir komandas darbs. Nevajadzētu pretnostatīt vienus un otrus, mēs strādājam kopā," žurnālistiem otrdien sacīja Sprūdžs.

Viņš arī uzsvēra, ka svarīgi ir, lai šajā situācijā nerastos priekšstats par to, ka attiecībās starp prezidentu un ministriem valda saspīlējums. Tieši otrādi - esot konstruktīva sadarbība.

"Tas zināmā mērā ir prezidenta uzdevums - redzēt "lielo bildi"," teica ministrs.

Viņaprāt, arī varot saprast Bērziņa pārmetumus, ka patlaban esot tikai vārdi un idejas, bet darbu nav. Tomēr Sprūdžs ir pārliecināts, ka tās lietas, kas ir iesāktas, dos vajadzīgo rezultātu. "Pareizi prezidenta kungs teica, ka jāvērtē pēc gada un vairāk, - tā arī apmēram ir. Tās iniciatīvas, kas šobrīd ir sāktas, tās pirmā gada griezumā būs vērtējamas," viņš noteica.

Kā ziņots, Valsts prezidents intervijā LNT raidījumā 900 sekundes izteicās, ka valdības jaunie ministri pagaidām ievērības cienīgus darbus nav paveikuši.

Bērziņš atzina, ka savā ziņā esot kļūdījies, sacīdams, ka Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) vadītās valdības darbu varēs izvērtēt pēc pusgada. Gluži pretēji - to tagad nevar izdarīt, jo valdībā iesaistītie jaunie cilvēki pusgada laikā neko ievērības cienīgu nav paveikuši.

"Ir grūti novērtēt jauno ministru darbu pēc pusgada, jo nekas ievērības cienīgs nav izdarīts un viņu iesāktajiem darbiem ir vajadzīgs ilgāks laiks. Iespējams, tikai profesionāliem cilvēkiem rezultāts būtu manāms pēc pusgada, bet tagadējo Dombrovska valdību varēs vērtēt tikai pēc nostrādāta gada," sacīja Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē