Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Straujuma: Konsolidācija nebūs iespējama aizsardzības, drošības, veselības un izglītības jomās

Pašlaik par konsolidāciju nākamā gada valsts budžetā vēl netiek runāts, bet būs jādomā, kuras vēlmes pēc papildu finansējuma nākamgad nevarēs tikt apmierinātas, ja tautsaimniecība neattīstīsies straujāk, žurnālistiem teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Politiķe uzsvēra, ka konsolidācija nebūs iespējama četrās prioritārās jomās - aizsardzībā, drošībā, veselībā un izglītībā.

Valdības vadītāja sacīja, ka vēl nav sāktas sarunas par nākamā gada budžetu, tās gaidāmas vasaras vidū. Tomēr kopumā ir vairākas iespējas - palielināt ieņēmumus vai samazināt vēlmes pēc papildu finansējuma uz nākamo gadu.

Straujuma gan akcentēja, ka pašlaik par konsolidāciju netiek runāts, bet ir skaidrs - ja tautsaimniecība neattīstīsies straujāk, tad jādomā par to, ka visas vēlmes pēc papildu finansējuma nevarēs apmierināt.

"Konsolidācijas nenozīmē, ka mums būs samazinājums, konsolidācija nozīmē to, ka mūsu izteiktās vēlmes nākamā gada budžetam nevar tikt apmierinātas," piebilda premjerministre.

Jau ziņots, ka saskaņā ar 5.maijā publicētajām Eiropas Komisijas prognozēm 2016.gada budžeta sagatavošanā būs jāveic konsolidācija 0,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP) apmērā, norāda Finanšu ministrijas Fiskālās politikas departamenta direktors Nils Sakss.

Konsolidāciju var veikt, gan samazinot izdevumus, gan palielinot ieņēmumus. Var abus soļus kombinēt. Ja tiktu pieņemts lēmums samazināt izdevumus, tad vidēji katrai ministrijai būtu jāsamazina izdevumi par 5%, informē Sakss, piebilstot, ka otrs konsolidācijas variants ir palielināt ieņēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē