Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Streļčenoks: Ziņas par dokumentu pazušanu KNAB - komunikācijas kļūda

Izskanējusī informācija par Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pazudušu valsts noslēpumu saturošu dokumentu pazušanu dēvējama par komunikācijas kļūdu, pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pauda KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš atgādināja, ka šajā situācijā birojā "radās pieņēmums", ka notikusi valsts noslēpuma dokumenta pazušana, kam sekoja izmeklēšana, Ģenerālprokuratūras informēšana un komisijas izveide, iesaistot arī Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieku. Pašlaik komisija pabeigs līdz galam izvērtēt notikušo, taču skaidrs, ka dokumenta pazušanas "pieņēmums nav apstiprinājies", pauda KNAB priekšnieks.

Viņš notikušo situāciju salīdzināja ar maka meklēšanu kabatās veikalā pie kases, taču nepārbaudot visas kabatas, kur maciņš varētu būt ielikts.

Streļčenoks arī atzina, ka viņu izbrīnījusi SAB reakcija, sev netipiski pavēstot par dokumenta pazušanu. Viņš arī atgādināja, ka pirms dažām nedēļām SAB ticis prasīts, kas noticis ar Jutas Strīķes imunitātes pārbaudes materiāliem, un SAB amatpersona pauda, ka pie viņiem šīs lietas nav. Vēlāk SAB paziņoja, ka šis materiāls tomē ir SAB lietvedībā un sajukumu par lietas pārbaudītāju SAB priekšnieks nosauca par "komunikācijas kļūdu". Pēc Streļčenoka vārdiem, līdzīgi būtu dēvējams notikušais KNAB, ko nelabvēļi gribēja izmantot par sliktu šai iestādei, taču nepārliecinājās, kas ir noticis.

Jau vēstīts, ka KNAB, atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un dažādiem pieņēmumiem, ka birojā esot pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, pagājušajā nedēļā informēja, ka valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē