Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Urbanovičs: Britu kanāla BBC filma ir radījusi lielu ekonomisko kaitējumu Latvijai

Saskaņas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs uzskata, ka Lielbritānijas sabiedriskā medija BBC veidotā filma par Krievijas iebrukumu Baltijā, kurā kā viens no reģioniem, kas varētu piedzīvot Ukrainas Donbasa reģionam līdzīgu likteni, minēta Latgale, ir izraisījusi kaitējumu Latvijas valsts ekonomikai. 

“Kurš gan vēlēsies ilgtermiņā veidot sadarbību un uzturēt tirdzniecības sakarus ar valsti, kurā ir tik liela ticamība Krievijas invāzijai, kā tas pasniegts filmā?” vaicā Urbanovičs. Viņš arī pauž izbrīnu, ka Latvijas valsts vadītājiem par šādu britu izdarīto kaitējumu nekas nav sakāms.

Urbanovičs gan atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad Latvijas vadītāji klusē. Piemēram, pērnā gada novembrī Lietuvā netālu no Viļņas notika Lietuvas un Polijas militārās mācības, kuru “leģenda” bija uzskatāma provokācija, taču arī tad Latvijas vadītāji nekādi nereaģēja.

Novembrī Lietuvā notikušajās militārajās mācībās, saskaņā ar izdomātu leģendu, kādas Baltijas valsts Amberlenda suverenitāti austrumos pārkāpusi agresīvi noskaņota valsts Redlenda, kura stimulēja un atbalstīja separātisku kustību, panākot teritorijas daļas prettiesisku atdalīšanos no Amberlandas un neatzītas valsts Latgala izveidošanu. Galu galā Amberlenda uzsāk policijas operāciju, bet Latgala izrāda bruņotu pretošanos. Lai palīdzētu Amberlendai ieviest kārtību, reģionā tiek ievestas citu valstu armijas vienības, lai apspiestu separātistus.

Jau vēstīts, ka trešdienas vakarā BBC demonstrēja filmu, kurā simulē situāciju, kad Krievijas atbalstīti separātisti pārņem varu Latgalē.

Filmu jau paspēja nokritizēt Kremlis, norādot, ka tā ir bezvērtīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē