Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Urbanovičs: Kučinskis spēs izveidot valdību; neskaidrais jautājums ir Vienotības nākotne

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāta Māra Kučinska nominēšana šim amatam bija sagaidāma un viņam izdosies izveidot valdību, vienīgais neskaidrais jautājums ir Vienotības nākotne, uzskata opozīcijas partijas Saskaņa līderis Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs norādīja, ka jau iepriekš paudis - ZZS ir gatava pārņemt Satiksmes ministriju (SM), atbalstot Vienotības premjera kandidātu vai arī komplektā ar valdības vadītāja amatu.

Saskaņas līderim neesot nekādu šaubu, ka Kučinskim izdosies izveidot valdību. Pašlaik vienīgais neskaidrais jautājumu ir tas, kas notiks ar Vienotību. Urbanovičs prognozēja, ka šim politiskajam spēkam "nespīd" nonākt opozīcijā, jo Vienotības frakcija to nepieļaušot. Savukārt Vienotības tā dēvētā "reģionāļu grupa" būšot tur, kur būs SM, uzskata politiķis.

Taujāts, vai Saskaņa sagaida iespēju iesaistīties valdības veidošanas sarunās, Urbanovičs atbildēja, ka šis politiskais spēks "neko negaida". Premjera amata kandidātam esot "tikai pieklājīgi" teikt, ka tas pieļauj sarunas ar visām frakcijām, izņemot Saskaņu, vērtēja Urbanovičs.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc šodienas tikšanās ar iespējamo Vienotības premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un ZZS nominēto premjera amata kandidātu Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē