Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vaidere: Francijas prezidenta vēlēšanu rezultāts rada bažas

Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komitejas deputāte Inese Vaidere (ETP grupa, Vienotība) uzskata, ka Francijas prezidenta vēlēšanu rezultāts rada bažas, ka vairums Francijas pilsoņi nav gatavi reformām, kas nostiprinātu un atjaunotu Francijas un visas Eiropas konkurētspēju.

Eiroparlamenta deputāte portālam Diena.lv norāda: "Līdz šim uzsāktās reformas Francijā liecināja par šādu vēlmi, tomēr Fransuā Olanda priekšvēlēšanu solījumi bijuši izteikti sociālistiski un, ja tiks īstenota solītā ekonomiskā politika, tad, iespējams, krīze Francijā var ieilgt vai kļūt pat vēl nopietnāka.”

Deputāte uzskata, ka līdz šim Francija ir bijusi viens no Eiropas Savienības dzinējspēkiem, un tam tā būtu jāpaliek, lai gan turpmākā Francijas sadarbība ar konservatīvo Vācijas kancleri Angelu Merkeli var nebūt tik saskaņota un efektīva kā pēdējos gadus. Tomēr pastāv cerība, ka, kļūstot par valsts prezidentu, Olands atmetīs priekšvēlēšanu retoriku un nepārskatīs jau pieņemtos mehānismus, kas paredz gan taupības, gan arī attīstības pasākumus Francijā un Eiropas Savienībā kopumā. 

„Ir ārkārtīgi svarīgi, lai Francija un Vācija spētu saglabāt savu vadošo lomu ES, jo bez šī tandēma, gan eiro liktenis, gan ES konkurētspēja varētu tikt apdraudēta,” uzsver Inese Vaidere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē