Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vīķe-Freiberga: Āboltiņa pret savu partiju rīkojusies kā terminators

Pašlaik valdošās partijas Vienotība vadītāja Solvita Āboltiņa jaunās valdības veidošanas procesā ir rīkojusies kā terminators, atņemot savai partijai iespējas uzņemties vadošu lomu valdības izveidē, intervijā LNT atzina eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Ja raugās uz Vienotību kā partiju, tad varētu teikt, ka pašas partijas līdere ir rīkojusies kā tāds terminators - darījusi visu, lai šī partija īstenībā atkāptos no savām līderpozīcijām ar premjerministru un svarīgākajiem ministriem un, cik es noprotu, bruģētu ceļu Zaļo un zemnieku savienībai," pauda eksprezidente.

Viņai rodas iespaids, ka Āboltiņa grauj savu partiju, nemēģinot konsolidēt partijas spēkus. Turklāt nav pierasts, ka partijas līderis atklāti kritizē savas partijas biedrus.

Uz jautājumu par piemērotākajiem premjera amata kandidātiem Vīķe-Freiberga atturējās atbildēt, taču kā galveno īpašību nosauca pietiekamu autoritāti pār ministriem, lai būtu iespējas strādāt kā "labam ganam pār savu ganāmpulku". Tāpat premjera amata kandidātam vajadzētu stāties amatā ar pietiekamu pozitīvu uzticības kredītu.

"Ja cilvēks ir nepopulārs sabiedrībā, tam ir kādi iemesli," rezumēja bijusī Valsts prezidente.

Intervijā viņa arī atzina, ka līdz galam nesaprot Laimdotas Straujumas vadītās valdības krišanas iemeslus, taču radies iespaids, ka ar "politisko teātri" un ilgajām runām un baumām par valdību drīzu krišanu novērsta uzmanība no slēptiem politiskiem darījumiem aizkulisēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē