Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Zatlers: Vienotības panākumu pamatā ir Dombrovskis, nevis Āboltiņa

Vienotības popularitātes un panākumu pamatā ir Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un viņa ieguldītais darbs, nevis Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), aģentūrai LETA šodien sacīja Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers, komentējot Āboltiņas sacīto, ka 2011.gada 28.maija Rīkojums nr.2 par Saeimas atlaišanas rosināšanu sabiedrībā ir atstājis mieles par savtīgumu.

Zatlers uzsvēra, ka Dombrovskis uzņēmās vadīt valdību krīzes zemākajā punktā, kad gandrīz neviens to nevēlējās, viņš ir godam paveicis savu uzdevumu un turpina to darīt. Premjers ir panācis Latvijas nonākšana Eiropas Savienības (ES) kodolā ar ES starpvaldību fiskālās disciplīnas līguma ratifikācijas procesa veicināšanu un pārliecinošo virzību uz eiro ieviešanu 2014.gadā. Saeimas priekšsēdētājai tur ir mazs nopelns, un varbūt tas rada viņā diskomfortu, pieļāva eksprezidents.

Zatlers nepiekrīt domai, ka viņa rīcība, izdodot Rīkojumu nr.2, būtu bijusi savtīga, jo "valstsvīram ir jādomā valsts interesēs un personīgās intereses vienmēr atvirzās otrā plānā". Politiķu un valstsvīru darbs atstāj negatīvu iespaidu uz viņu privāto dzīvi, piebilda bijušais Valsts prezidents.

Referenduma iniciēšanu par Saeimas atlaišanu negatīvi vērtē visi tie, kuri zaudējuši varu vai ietekmi, tāpēc nav jābrīnās par viņu viedokli. "Tās balsis ir daudzas, sākot ar [Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru] Lembergu un beidzot ar bijušo politisko spēku - Tautas partijas un Latvijas Pirmās partijas/Latvijas ceļa - politiķiem. Tas man ir pārsteigums, ka viņiem pievienojas arī Āboltiņa," uzsvēra RP līderis.

Zatlers to skaidro ar zināmu nostaļģiju pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Vienotības valdības, kurā Āboltiņa jutusies daudz labāk nekā šajā valdībā.

Kā ziņots, eksprezidents šodien intervijā Latvijas Radio sacīja, ka Rīkojums Nr.2 par ierosinājumu 10.Saeimas atlaišanai un Saeimas atlaišana bija pagrieziena punkts politiskās vides un politiskās domāšanas izmaņām.

Zatlers arī pauda viedokli, ka Vienotībai šis ir bijis grūts gads un līdz viņa lēmumam par Saeimas atlaišanas rosināšanu Vienotība grimusi arvien dziļākā atkarībā no ZZS un Lemberga. Zatlers pauda neizpratni, kā varot gausties, ka Rīkojums Nr.2 neko neesot devis. Tas devis Vienotībai iespēju īstenot tās vērtības, ko tās politiķi nevarēja izdarīt 10 gadus, sacīja Zalters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē