Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Pedagogu pikets 2009. gadā

2500 pedagogu gatavi iziet ielās, ja nesaņems solīto

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome ir vienota nostājā par to, ka nepieciešams pieprasīt solīto darba algas pieaugumu šim gadam. LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga Dienai norāda - ja tāds netiks saņemts, aptuveni 2500 pedagogu gatavi iziet protestā. Ja nenostrādās arī tas, skolotāji streikošot.

Vanaga Dienai atzīst, ka ir "pozitīvi uzlādēta" par aizvadīto LIZDA padomes sēdes slēgto daļu, jo padomes locekli esot bijusi vienoti jautājumā par to, ka nepieciešamības gadījuma pedagogi ir gatavi protestēt.

Šodien uz sēdi plāno ierasties arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), ka arī Saeimas frakciju pārstāvji, no kuriem tikšot pieprasīts risināt šo jautājumu. Arodbiedrība sagaidot, ka valsts budžeta projektā, ko Ministru kabinets plāno apstiprināt 5. martā, pedagogu algu palielinājums šim gadam būs iekļauts.

Reirs minimālas likmes pieaugumu par 40 eiro - no 710 līdz 750 eiro, kas sākotnēji bija paredzētais pieaugums no šā gada septembra, solīja no nākamā gada janvāra. Grafikā paredzēto algas palielinājumu turpināt arī nākamajā septembrī neviena no amatpersonām gan konkrēti neapsolīja. Tādējādi LIZDA padome vienbalsīgi nobalsoja par sēdes pirmajā daļa lemto - ja līdz 5. martam budžeta projektā neredzēs šo algu pieaugumu, protests notiks, visticamāk, dienā, kad par budžetu pirmajā lasījuma lemtu parlaments. 

Kariņš šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma gan atzina, ka pedagogi ar algu pielikumu var rēķināties no 2020. gada

"Mums jau nav naudas," viņš atzina. Valdība otrdien apstiprinājusi šā gada valsts budžeta projektu un tas trešdien tiks nodots Eiropas Komisijā izvērtēšanai.

"Ja es būtu tas skolotājs, es arī gribētu labāku atalgojumu. Protams, kurš tad negrib un kuram nepienāktos," norādīja Kariņš. Pedagogu algu reforma skatāma kopā arī ar izglītības kvalitātes uzlabojumiem un skolu tīkla reformu, kas ir pašvaldību jautājums un daudzviet nav risināts.

(pievienota 4. rindkopa)

Top komentāri

Jau 30 gadus šai BANDAI
J
nemitīgi paaugstina algas, it kā valstī strādātu TIKAI pedagogi un mediķi, un it kā algas vajadzētu TIKAI VIŅIEM.
Haralds
H
Cik viņas pretīgas bildē! Kaut kāds vecu raganu saiets! Tik viena inteliģenta seja. Tā, kas gandrīz pa vidu.
Neprāts
N
Cik nepatīkami ļaudis bildē. Nekur Eiropā neviens nestreiko ja valdošie augstākās kategorijas cilvēki saka ka nav naudas. Tikai Krievijā zemākās kategorijas ļaudis streiko. Saprotiet ka ar streikošanu jūs graujat vērtības
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas