Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Cido grupa pārtraukusi produktu eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, dzērienu ražotājs SIA "Cido grupa" pārtraucis produkcijas eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Cido grupas" pārstāvji norāda, ka uzņēmuma ikgadējais eksporta apmērs uz šīm divām valstīm līdz šim veidoja vairāk nekā vienu miljonu eiro jeb desmito daļu no kopējā eksporta apmēra.

"Cido grupa" valdes loceklis Marijus Valds Kirstuks min, ka Ukrainai nozīmīgs ir ne tikai finansiāls atbalsts, bet arī atteikšanās darboties Krievijas tirgū, pārtraucot eksportu un produktu ražošanu.

Viņš arī atzīmē, ka šajā situācijā ir būtiski, ka uzņēmumi rīkojas vienoti un ar savām darbībām pierāda, ka biznesa ētika un sociālā atbildība nav tikai skaļi saukļi, bet reāla rīcība.

Lai atbalstītu Latvijas organizācijas, kas nodarbojas ar bēgļu uzņemšanu, izmitināšanu un nodarbināšanu, kā arī lai palīdzētu iedzīvotājiem, kas palikuši Ukrainā, "Cido grupa" ir piegādājusi pārtikas produktus Rīgas domes izveidotajam atbalsta centram Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā un plāno palīdzības sniegšanu turpināt. Tāpat sadarbībā ar biedrību "Vienoti Ukrainai" uz Ukrainu ir nosūtīta pirmā krava ar uzņēmumā ražoto produkciju.

Kompānijā uzsver, ka sadarbība palīdzības sniegšanai tiks sākta arī ar biedrību "Uzņēmēji mieram".

Tāpat uzņēmums ir gatavs piedāvāt darba vietas no kara bēgošajiem Ukrainas pilsoņiem, nodrošinot visas sociālās garantijas.

LETA jau vēstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

"Cido grupa" 2020.gadā strādāja ar 73,335 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 21,9% - līdz 3,414 miljoniem eiro.

"Cido grupas" 99,99% kapitāldaļu īpašniece ir Dānijas "Royal Unibrew", liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas