Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Delna Dzanuškāna "ziedojumu" saistībā ar skandalozo RD pētījumu nepieņems

Sabiedrība par atklātību –_ Delna - _zvērinātā advokāta Jāņa Dzanuškāna "ziedojumu", kuru viņš biedrībai nolēmis dāvāt, lai stiprinātu organizācijas kapacitāti, nepieņems, portālu Diena.lv informēja_ Delnas _Latvijas nodaļas direktors Gundars Jankovs.

Viņš norāda, ka Delna ir vērsusies pie Latvijas Zvērinātu advokātu padomes ar lūgumu izvērtēt zvērināta advokāta Jāņa Dzanuškāna rīcību, kas ir saistīta ar Rīgas Domes pasūtītā pētījuma "Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde – īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējamie mehānismi".

Iepazīstoties ar pētījumu saturu, Delna pārstāvji secinājuši, ka tā kvalitāte ir apšaubāma, kā arī rada pamatotas aizdomas, ka summa, kas tika samaksāta par pētījumu, nav saprātīga pret kvalitāti, kas tiek piedāvāta. 

"Vērtējot Jāņa Dzanuškāna attieksmi par notiekošo, redzams, ka tā nav ētiska un profesionāla. Izvairīšanās no medijiem, paziņojums, ka tiks atmaksāta saņemtā nauda par pētījumu, norāda, ka Dzanuškāns atzīst savu vainu un to, ka pētījums ir izstrādāts nekvalitatīvi un samaksa nav saprātīga. Tā pat nav izprotams Dzanuškāna paziņojums medijiem, ka tiks ziedots Delnai, lai stiprinātu organizācijas kapacitāti, bet faktiski, lai censtos graut tās reputāciju. Šāds paziņojums ir pretēji visiem ētikas principiem, tādēļ Delna šo ziedojumu nepieņems," saņemto "ziedojumu" kritiski komentē Delnas vadītājs.

Uzņēmums uzskata, ka Dzanuškāna rīcība nesaskan ar Latvijas Zvērinātu advokātu Ētikas kodeksā nostiprinātajiem principiem. "Advokātiem kā profesionālajā darbībā, tā privātajā dzīvē jāatturas no tādas uzvedības vai rīcības, kas var apkaunot viņa profesiju, izsaukt šaubas par viņa cieņu, godīgumu un taisnīgumu," komentē Jankovs.

Jau ziņots, ka pēc laikrakstā Diena publikācijas par Rīgas domes pasūtīto pētījumu 35 000 eiro vērtībā, kas drīzāk atgādina "vienas nakts studenta darbu" nevis nopietnu pētījumu, Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) otrdien paziņojis, ka pētījuma autors Jānis Dzanuškāns atmaksās visu pasūtījuma summu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas