Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Fazer sāk jaunas saldēto produktu ražotnes būvniecību Ogrē

Somijas maiznīca Fazer sākusi jaunās ražotnes būvniecību Ogrē, projektā investējot piecus miljonus eiro un pievēršoties saldēto maizes produktu ražošanai eksporta tirgiem, informē _Fazer Bakery Baltic _rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.

Jaunā ražotne tiek būvēta līdzās pašreizējai Fazer Latvija maiznīcai un tiks pilnībā integrēta uzņēmuma kopējā infrastruktūrā. Ražotne specializēsies saldētu produktu ražošanā, un sākotnēji visa produkcija tiks eksportēta. Ražotni plānots pabeigt nākamā gada pavasarī, savukārt darbu tā sāks nākamā gada rudenī.

Vienlaikus Fazer veiks arī maiznīcas paplašināšanu, kopumā uzņēmuma attīstībā investējot vairāk nekā piecus miljonus eiro un izveidojot aptuveni 40 jaunu darbvietu.

Kā atzina Snarskis, uzņēmuma jaunā ražotne iezīmē jauna biznesa virziena attīstību un konkurētspējas nostiprināšanu Baltijas valstu tirgū. "Tā būs mūsdienīga ražotne, kas nodrošinās augstas kvalitātes produktu ražošanu un dos iespēju palielināt eksportu. Vienlaikus mērķis ir izveidot modernu darba vidi. Fazer ir lielākais darba devējs Ogrē, un, attīstot ražotni, vēlamies kļūt arī par pievilcīgāko darba devēju," norādīja Snarskis.

Jau iepriekš viņš atzina, ka patlaban situācija maizes tirgū ir ļoti sarežģīta, jo izmaksas turpina pieaugt, bet maizes patēriņš samazinās.

"Kopējās ražošanas jaudas maizes tirgū Baltijā ir lielākas nekā tirgus pieprasījums, tāpēc, lai nostiprinātu savu konkurētspēju, esam pieņēmuši lēmumu veikt strukturālas izmaiņas ražošanas procesa organizācijā," skaidro Kujala.

Līdz ar to Tallinas ceptuves ražošanas līnijas tika pārceltas uz Ogres un Kauņas maiznīcām, bet Tallinas ražotne nākamā gada aprīlī tiks slēgta. Kujala piebilst, ka ceptuves slēgšana skars ne vairāk kā 95 ražotnes darbiniekus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas