Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas dzelzceļš no pērn gūtās tīrās peļņas dividendes nemaksās

VAS Latvijas dzelzceļš nemaksās dividendes no 2013. gadā gūtās tīrās peļņas, otrdien aiz slēgtām durvīm lēma Ministru kabinets.

Satiksmes ministrijai (SM) kā Latvijas dzelzceļš kapitāla daļu turētājai būs jānodrošina, ka 2013.gada tīrā peļņa tiek novirzīta sākto un šogad plānoto Kohēzijas fonda līdzfinansēto publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras projektu īstenošanai. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka dividendes netiks maksātas, jo tīrā peļņa tiks novirzīta Eiropas Savienības projektu līdzfinansējumam, kurš jebkurā gadījumā būtu jānododrošina no valsts naudas.

Latvijas dzelzceļš 2013.gada pārskata perioda peļņa pēc nodokļiem ir 79,81 miljons eiro (56 miljoni lati). SM skaidro, ka peļņas pieaugumu būtiski ietekmēja kravas vagonu parka pārvaldības saimnieciskās darbības veida nodošana SIA LDZ CARGO, kas ir ar naudas plūsmu nesaistīts darījums. Nodalot šo biznesa virzienu,  tika veikta aktīvu un saistību novērtēšana. Neto peļņa no šī darījuma atspoguļošanas peļņas vai zaudējumu aprēķinā ir 43,7 miljoni latu.

Vienlaikus kopumā pērn uzņēmuma neto apgrozījums no pamatdarbības bijis par  5,5% mazāks nekā 2012.gadā, jo, samazinoties kravu pārvadājumu apjomam, samazinājās arī ieņēmumi par publiskās lietošanas infrastruktūras izmantošanu, kas ir Latvijas dzelzceļa kā publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja galvenais ieņēmumu avots.

2014.-2015.gadā ilgtermiņa projektiem un projektiem ar ES un valsts līdzfinansējumu  papildus jau saņemtajiem kredītiem nepieciešami vēl kredītlīdzekļi 72,6 miljonu eiro apmērā. 2014.gadā kopā  kapitālieguldījumos  plānots ieguldīt 205 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas