Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Riga Fertilizer Terminal un Ventamonjaks patiesais labuma guvējs vairs nav ES sankciju sarakstā iekļautais Mazepins

SIA "Riga Fertilizer Terminal" un SIA "Ventamonjaks" patiesais labuma guvējs vairs nav Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā iekļautais Dmitrijs Mazepins, bet Amirs Atta Bidvals, aģentūru LETA informēja "Riga Fertilizer Terminal" un "Ventamonjaks" valdes priekšsēdētājs Artūrs Skadats.

Viņš norāda, ka abu Latvijas uzņēmumu līdzīpašnieka Kiprā reģistrētā uzņēmuma "Uralchem Freight Limited" dalībnieku struktūrā 1.martā ir notikušas izmaiņas, par "Uralchem Freight Limited" dalībnieku kļūstot Šveices uzņēmumam "Svizraa SA". Tādējādi Mazepins kopš 1.marta vairs nav patiesais labuma guvējs "Riga Fertilizer Terminal" un "Ventamonjaks".

Vienlaikus "Firmas.lv" datubāzē, kā abu kompāniju vienīgais patiesais labuma guvējs, joprojām ir uzrādīts Mazepins, taču, pēc Skadata minētā, ir sākts process attiecīgo izmaiņu iegrāmatošanai Uzņēmumu reģistrā. 

Tuvākajā laikā plānotas arī izmaiņas abu termināļu pārvaldes institūcijās.

"Riga Fertilizer Terminal" un "Ventamonjaks" valdes priekšsēdētājs norāda, ka Bidvals ilgstoši darbojies ķīmisko produktu biznesā, tostarp minerālmēslu transportēšanas, loģistikas, piegāžu un izplatīšanas jomās, tāpēc saskatījis potenciālu abu termināļu esamībai viņa aktīvu portfelī un, sekojoši, netiešā uzņēmumu iegādē. 

"Riga Fertilizer Terminal" kapitālā 51% pieder "Uralchem Freight Limited", bet "Ventamonjaks" kapitālā "Uralchem Freight Limited" pieder 55%, liecina "Firmas.lv"  informācija.

Jau ziņots, ka Mazepins kopš 9.marta ir ES sankciju sarakstā.

Vienlaikus Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) piektdien, 11.martā, aģentūrai LETA pavēstīja, ka Mazepina kontrolētajai "Riga Fertilizer Terminal" vienā no Latvijas bankām ir konts, un tajā esošie līdzekļi ir iesaldēti. 

Publiski atrodamā informācija liecina, ka savulaik "Riga Fertilizer Terminal" ir bijis konts "Swedbank", lai gan patlaban uzņēmuma mājaslapā minēta Čehijas banka "UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s" un neviena Latvijas banka nav norādīta.

"Riga Fertilizer Terminal" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 13,66 miljoni eiro. Uzņēmums 2020.gadā strādāja ar 23,41 miljona eiro apgrozījumu un 5,9 miljonu eiro peļņu. "Riga Fertilizer Terminal" kapitālā 51% pieder "Uralchem Freight Limited", bet 49% - politiķa Aināra Šlesera un ekspolitiķa Andra Šķēles kontrolētajai SIA "Rīgas tirdzniecības osta".

Savukārt "Ventamonjaks" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 22,303 miljoni eiro. Uzņēmums 2020.gadā strādāja ar 9,61 miljona eiro apgrozījumu un 55 930 eiro peļņu. "Ventamonjaks" kapitālā 55% pieder "Uralchem Freight limited", bet 45% - AS "Halcyon Capital".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas