Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saskaņa izstrādājusi likumprojektu čekas maisu atvēršanai

Opozīcijā esošā Saskaņas Saeimas frakcija ir izstrādājusi likumprojektu, kas paredz atklāt LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) maisu saturu, informē frakcijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

"Ņemot vērā politiķu iejaukšanos un intrigas ap VDK izpētes komisijas sastāvu, izpētes process ir sevi diskreditējis un Tieslietu ministrija ir tam galvenais iemesls. Tas turpmāk raisa neticību jebkam šī jautājuma sakarā," norāda deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Viņš arī piebilst, - "lai arī ir bijuši viedokļi par labu VDK maisu iznīcināšanai, šodien tajos esošais informācijas saturs tiek izmantots, lai manipulētu gan ar sabiedrības viedokli, gan ar atsevišķu "maisos esošo cilvēku" rīcību".

Tāpēc Saskaņa uzskata, ka situācija jāmaina un saturs jāatklāj, piemēram, kā to izdarīja Lietuva pirms vairākiem gadiem.

Jau ziņots, ka, neraugoties uz VDK dokumentu izpētes komisijas iebildumiem, valdība pērn piekrita VDK dokumentu izpētes komisijas administrēšanas darbu nodot Tieslietu ministrijai. Savukārt šonedēļ valdošās koalīcijas partijas vienojās VDK dokumentu izpētes komisiju nodot Latvijas Universitātes pārraudzībā.

Pašlaik likums nosaka, ka VDK dokumenti būs publiski pieejami pēc to zinātniskās izpētes, kas būs jāveic līdz 2018.gada 31.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas