Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Skonto Būve atsāks Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbus

Trešdien, 2014.gada 21.maijā, Valsts vides dienests parakstīja līguma grozījumus ar SIA Skonto Būve par Inčukalna sērskābo gudrona dīķu sanācijas darbiem. Plānots, ka sanācijas darbi tiks atsākti tuvākajā laikā, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Grozījumi 2010. gadā noslēgtajam līgumam paredz veikt sanācijas darbus sērskābā gudrona dīķos, izmantojot SIA Skonto Būve izstrādāto jauno tehnisko risinājumu gudrona utilizācijai.

Plānots, ka līdz nākamā gada jūnijam tiks pabeigta piesārņotā ūdens nosūkšana un attīrīšana no pirmā slāņa Dienvidu dīķī, kā arī divu slāņu ekskavācija un apstrāde. Dīķa aizpildīšanu ar speciālu materiālu plānots pabeigt līdz nākamā gada septembrim, un tad dīķa teritorija tiks pārklāta ar pretinfiltrācijas materiālu.

Laikā no nākamā gada aprīļa līdz jūlijam tiks veikta sērskābā gudrona un smilts maisījuma ekskavācija no Ziemeļu dīķa, kā arī utilizācija. Ziemeļu dīķa aizpildīšana un labiekārtošana tiks pabeigta nākamā gada jūlijā un augustā.

Pirms tam tika parakstīti projekta grozījumi starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Valsts vides dienestu, kas ir šī projekta pasūtītājs un finansējuma saņēmējs, lai precizētu šī projekta īstenošanas nosacījumus.

Jau ziņots, ka valdība pagājušā gada oktobrī pieņēma lēmumu par papildus finansējuma rezervēšanu Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projektam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas