Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Arī internetā alkoholu plāno atļaut pārdot līdz pulksten 22 vakarā

Alkohols ieplūdīs internetā

No nākamā gada varētu būt atļauta alkohola tirdzniecība internetā. Pagaidām Latvija un Polija ir vienīgās Eiropas Savienības (ES) valstis, kurās alkoholisko dzērienu tirdzniecība internetā nav atļauta. Ekonomikas ministrija, kas izstrādājusi grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, izmaiņas pamato ar to, ka pašlaik Latvijas iedzīvotāji iegādājas alkoholiskos dzērienus internetā no citām valstīm, tādējādi radot zaudējumus valsts budžetā no neiekasētā akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa. Savukārt ārsts narkologs Jānis Strazdiņš uzskata, ka šādas izmaiņas var palielināt alkohola pieejamību nepilngadīgām personām. Drīzāk būtu jādomā par plašākiem ierobežojumiem. Viņaprāt, tādā veidā tiek lobētas alkohola ražotāju un izplatītāju intereses.

Top komentāri

Itamars Toledano
Cilvēce dzer no tās pirmsākumiem, un alkohols domāts kā Dieva dāvana priekam. Tiem, kas to lieto bez mēra, un, kas to lamā un gāna, tas par lāstu pārvēršas. Zinu daudzus, kas dzeršanu lamāja un gānija uz nebēdu, bet, kad palika impotenti un vieni, nodzērās vai nu līdz nāvei vai līdz ārprātam. Tā iet tiem, kas savu aku paši piegāna un piespļauj.
Indriķa hroniskais
I
Latvijā premjera krēslu pievākušais biedrs Karjiņš grasās ieiet vēsturē ne tikai kā kinoteātru prihvatizators un liels Krievijas ofšoru draugs, kuram piemīt liels talants EP vēlēšanu (dez)organizēšanā un OIK shēmu apsargāšanā, bet kā šmigas feldmaršals, kurš kaimiņu Igaunijai ir pieteicis Šmigas karu. Nu a ko huļe? Mencu kari Eiropā ir bijuši, kālab neieiet vēsturē ar Šmigas kariem? It īpaši, ja ar labiem darbiem to izdarīt kategoriski nespīd.
Itamars Toledano
Bet citādi, internets ir laba lieta. Jau kādu gadu desmitu savu iecienītu balzāmu FERNET BRANCA pasūtu vai nu no Itālijas vai nu no Vācijas (atkarībā no akcijas cenas), jo Latvijā tas nopērkams divas reizes dārgāk. Tāpat šeriju TIO PEPE, kas Latvijā reti kur dabūjams par 14,99 eiro, Vācijas pērku par 7,49 eiro (plus apmēram 1,50 eiro sūtīšana par pudeli). Lai pasūtītu, ir jānorāda vecums, bet Latvijā to piegāda firma UPS laikā no 9:00 līdz 18:00, tā kā, visas tās bažas par piegādi naktī, ir idiotu izdomas un maldi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas