Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ar ES līderu atbalstu Latvija sper priekšpēdējo soli pretim dalībai eirozonā

Piektdien Eiropas Savienības (ES) Padomes sanāksmes otrajā dienā bloka valstu un valdību vadītāji pauda atbalstu Latvijas dalībai eirozonā.

Briselē esošais Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (V) saņem kolēģu apsveikumus, informēja ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Panke stāstīja, ka Dombrovskim tiek veltīti pateicības vārdi par Latvijas paveikto un mērķtiecību. Apsveikuma runu sacījis arī ES Padomes prezidents Hermans van Rompejs. Dombrovskis savā atbildes runā paudis pateicību par sniegto atbalstu.

ES līderu sanāksmē saistībā ar gaidāmo Latvijas pievienošanos eirozonai skanējuši aplausi.

Šis ir priekšpēdējais solis, lai Latvija 2014.gada 1.janvārī kļūtu par 18.eirozonas dalībvalsti.

Sanāksmes secinājumos ES līderi norāda, ka apsprieduši Latvijas pieteikumu ieviest eiro un apsveic ar sasniegto konverģenci, kas balstīta drošā ekonomikas, fiskālajā un finanšu politikā. ES līderi atzinīgi novērtē Māstrihtas kritēriju izpildi un Eiropas Komisijas ieteikumu ieviest Latvijā eiro 2014.gada 1.janvārī.

Kā ziņots, Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas 5.jūnijā publicētie konverģences ziņojumi bija Latvijai pozitīvi, apliecinot, ka valsts izpilda visus kritērijus, lai ieviestu eiro. Tagad Briselē Latvija saņēmusi ES augstākā politiskā līmeņa atbalstu eiro ieviešanai. No 1.jūlija līdz 4.jūlijam Strasbūrā Eiropas Parlamenta plenārsesijā tiks apstiprināta rezolūcija par eiro ieviešanu Latvijā.

Punktu Latvijas ceļam uz eirozonu 9.jūlijā Briselē pieliks ES finanšu ministru padome, pieņemot formālu lēmumu par eiro ieviešanu mūsu valstī 2014.gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas