Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ārlietu ministrs: Latvija stingri atbalsta ES iestāšanās sarunu uzsākšanu ar Ukrainu

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) paudis gandarījumu par Eiropas Komisijas pozitīvi novērtēto Ukrainas reformu sniegumu, norādot, ka tagad kārta Eiropadomei decembrī atbalstīt iestāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija, pirmdien Briselē norisinājās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padome, kurā Kariņš ar ES dalībvalstu kolēģiem sprieda par šī brīža akūtajiem notikumiem pasaulē.

Ārlietu padomē ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt visu iespējamo atbalstu Ukrainai, īpaši aicinot nekavēties ar lēmumiem, kuri nepieciešami, lai nodrošinātu ilgtermiņa militāro atbalstu Ukrainai. Vienlaikus viņš aicināja turpināt spiedienu pret agresorvalsti Krieviju un vēl vairāk pastiprināt pret to ieviestās sankcijas.

Runājot par situāciju Tuvajos Austrumos, Kariņš uzsvēra, ka jānovērš nesamērīgas civiliedzīvotāju ciešanas abās konflikta pusēs, kā arī aktīvi jāvēršas pret teroristisko grupējumu "Hamās". Pēc ministra teiktā, pašlaik svarīgākais ir nepieciešamība ieturēt pārtraukumus militārajās operācijās, lai varētu sniegt humāno palīdzību un ļautu civiliedzīvotājiem izkļūt no karadarbības zonas Gazā. "Jāturpina darīt viss iespējamais, lai novērstu konflikta plašāku eskalāciju reģionā, tāpēc jāpastiprina centieni, lai nodrošinātu ilgtspējīgu mieru ar divu valstu risinājuma palīdzību," norādīja ministrs.

Viedokļu apmaiņā par notiekošo Armēnijā un Azerbaidžānā ārlietu ministrs aicinājis kolēģus domāt par veidiem, kā ES varētu veicināt miera procesu starp abām valstīm un nepieļaut situācijas pasliktināšanos. Viņš atzīmēja, ka lielāka ES iesaiste reģionā veicinās Krievijas ietekmes mazināšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas