Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Atteiksies no ātrās palīdzības automašīnu ārpakalpojuma, ietaupot 7,5 miljonus eiro

Valdība otrdien atteiksies no neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu Rīgas reģionam nodrošināšanas ārpakalpojumā, kas valstij ir neizdevīga, intervijā Latvijas Radio teica Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Ministrs ir pārliecināts, ka tādējādi tiks pielikts punkts valsts līdzekļu izsaimniekošanai milzīgos apmēros. Atsakoties no ārpakalpojuma un valstij pašai nodrošinot neatliekamo palīdzību, nākamajos gados tikšot ietaupīti 7,5 miljoni eiro no iepriekš ārpakalpojumam paredzētajiem aptuveni 52 miljoniem eiro.

Ministrs piebilda, ka strādās pie sistēmas sakārtošanas, lai veselības jomā ietaupītu līdzekļus, piemēram, pārtraucot pārmaksāt par jaunas tehnikas iepirkšanu, neizvērtējot, vai esošā tiek pilnībā noslogota, pārtraucot veikt izmeklējumus pacientiem divas reizes - reģionālajās slimnīcās un centrālajās u.c.

Jau pirmdien valdošās koalīcijas pārstāvji piekrita Veselības ministrijas (VM) nostājai par atteikšanos no neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu Rīgas reģionam nodrošināšanas ārpakalpojumā.

"Ministrs ir informējis koalīcijas partnerus, ka, pēc VM aprēķiniem, automašīnu iepirkums ir izdevīgāks nekā ārpakalpojums, līdz ar to, VM uzņemas atbildību par šīm reformām un to efektivitāti," otrdien Latvijas televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). Par to, kur tik ņemti līdzekļi, lai nodrošinātu operatīvo transportu, Straujuma atzīmēja, ka visa nauda tiks tērēta no VM budžeta un atkārtoti uzsvēra, ka atbildību par izmaiņām uzņemsies Belevičs.  

Jau ziņots, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izsludinājis konkursu par 40 jaunu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi līzingā. Kā liecina informācija par iepirkumu NMPD mājaslapā, pretendentiem ir jāsagatavo divi piedāvājuma varianti - pirmajā variantā jāparedz, ka NMPD veic pirmo iemaksu 10% apmērā no piedāvātās līgumsummas par 40 automašīnām, bet otrajā variantā jāparedz, ka pirmā iemaksa būtu 15% apmērā. Piedāvājumus konkursam var iesniegt līdz 2015.gada 2.februārim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas