Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Banku nobeidz uz aizdomu pamata

Vēl pirms nepilnām divām nedēļām ABLV Bank bija starp trim lielākajām Latvijas komercbankām pēc aktīvu apjoma. ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas (FinCEN) 13. februāra paziņojums par plānu noteikt sankcijas ABLV Bank aizdomās par naudas atmazgāšanas shēmām un amatpersonu kukuļošanu radīja lavīnveidīgu notikumu gaitu, kas finalizējās naktī no 23. uz 24. februāri, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) pieņemot lēmumu par noguldījumu nepieejamību ABLV Bank. Tas būtībā iezīmējis bankas darbības beigas.

Top komentāri

Mantrausis
M
1. Bankā ir ap 800 darbinieku ar stabiliem ienākumiem, ģimenēm utt. Vai tā nav pietiekama "sabiedrības daļa", lai apšaubītu ECB pausto "nav sabiedrības interesēs". 2. Kāds ir ABLV kopējais devums LV budžetā 2017.? 3. Vai presē vairākkārt paustais par bankas "aizdomīgumu" ir ziņas, ka ilgi slēptas sabiedrībai, vai baumas??? 4. Ja ņemam "netīrās naudas" procesus - kādu daļu no šīs naudas saņem Budžets? Proti - vai kāds ir aprēķinājis, ja pazūd ēnu ekonomika un "aizdomīgas" darbības – Cik naudas zaudē Latvijas ļaudis un budžets? Un - ko liekam vietā? 5. Vai ir norādīts "banku likvidēt" un mūsējie pakalpo, vai ir citas problēmas (Parex II)???? 6. Kas ir "aizdomas"? Latvijā aizdomas jau var būt ikvienam par jebko... Ja grib, ja vēlas... Ir banka, iespēju likvidēt atradīsim?????
nor
n
Gan jau viss bija kā parasti - prēmijas pie noteikta apgrozījuma, apgrozījuma kāpuma vai pie citiem pozitīvajiem rādītājiem. 2016.gadā Deutsche Bank slēdza tiešos dolāru kontus un pēc tam SĀKAS riktīgā vešmašīna turborežīmā, jo apgrozījumu varēja uzturēt tikai veicot ne sevišķi korektas darbības.ABLV noraka pašu izveidotā atalgojuma sistēma.Nu un fināla punktu pielika paši baņķieri, nepildot ECB rīkojumu par darījumu apstādināšanu un provējot no izdīkt vairāk naudas, lai var aizskaitīt privileģētajiem klientiem, kas radīja neuzticēšanos. Sovoks mūsos nav pazudis - viņš snauž un gaida īsto brīdi, kad iznākt pastaigāties
melnais humors
m
Jā... tā mēdz gadīties, kad nekošera darījumos iepinas. :-D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas