Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baronielas bruģa 150 defekti

Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanas projekts rit pilnā sparā, bet nevar nepamanīt, ka darbu veicēji atgriežas vietās, kur jau pagājušajā gadā bija ieklāts bruģis. Pārbaudot līdz šim veikto darbu kvalitāti, Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieki konstatējuši vairāk nekā 150 defektu, kas būvniekiem būs jānovērš par saviem līdzekļiem, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Ceļu būves firmas Binders pārstāve Vita Noriņa Dienai gan pauda uzskatu, ka par darbu kvalitāti var spriest tikai pēc objekta nodošanas ekspluatācijā, tomēr arī viņa nenoliedz, ka defektu saraksts tiešām pastāv un tos nāksies labot.

Piemēram, bruģētais veloceliņš gar Latvijas Mūzikas akadēmiju rada iespaidu, ka tas darināts pirms vairākiem gadiem - daudzas no betona bruģa plāksnītēm jau pārlūzušas vai apdrupušas. Savukārt uz gājēju pārejas Barona un Blaumaņa ielas krustojumā viena no bruģakmens plāksnītēm nodrupusi pat līdz pusei. Netālu no Aspazijas bulvāra vairākās vietās segums, šķērsojot ielu, zem kājām kustas. Tas jau tiek pārtaisīts vairākos Barona ielas posmos, un, spriežot pēc emblēmām uz darbinieku apģērba, darbus daudzviet veic apakšuzņēmēji - piemēram, ielas sākumposmā a/s Ceļu pārvalde.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante Dienai norāda, ka būvniekiem defekti jānovērš līdz maija beigām, ko iepriekš netieši paudis arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), kurš sociālajos tīklos jau paguvis "visus gribētājus 28. maijā piebiedroties kopīgā braucamās daļas remontdarbu kvalitātes pieņemšanā". SIA Binders sabiedrisko attiecību speciāliste Noriņa atbildē pat sola, ka "bojājumus, kas nepabeigtā objektā radušies pēc tā ekspluatācijas ziemas mēnešos, uzņēmums par saviem līdzekļiem novērsīs līdz 30. aprīlim".

Vienlaikus uzņēmums gan vēlas vērst uzmanību, ka sarakstā esot iekļauti ne tikai vispār vēl nedarīti darbi, bet arī visi mainītie projekta risinājumi - gan joprojām izstrādes stadijā esošie, gan tie, kurus paredzēts veikt tikai šajā sezonā. No saraksta šādu esot vairāk nekā puse pozīciju. Piemēram, pēc pasūtītāja vēlmes ap kanalizācijas aku vākiem tikuši izlikti mazāka izmēra bruģakmeņi, kas būvnieku ieskatā nav labākais risinājums, jo šos akmeņus transporta plūsma kustina un var rasties bīstamas situācijas. Būvnieks vērsīs pasūtītāja uzmanību uz šo apstākli. Tāpat defektu sarakstā esot uzskaitītas vietas, kur ērtākai ekspluatācijai ziemā bijuši izveidoti tikai pagaidu risinājumi. "Atgādinām un vēršam uzmanību, ka segumu maiņa kopumā līdz galam nav pabeigta sešos Barona ielas krustojumos. Būvniecības darbi veikti atbilstoši projekta risinājumiem, būvuzraudzības klātbūtnē, un objekta nodošana ekspluatācijā nav iespējama, ja tajā ir defekti vai atkāpes no pasūtītāja akceptētiem projekta nosacījumiem," uzsver Noriņa.

Visu Ata Rozentāla rakstu Vēl nepabeigta, bet jau ar defektiem lasiet otrdienas, 19.aprīļa, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas