Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Bērziņš: Diskusija par NĪN modeli jāturpina pēc jaunās valdības izveidošanas

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka, lai turpinātu izvērstu diskusiju par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) modeli, ir jāsagaida arī jaunās valdības izveidošana, aģentūru LETA informēja Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

NĪN modelis vēl tiek vērtēts Valsts zemes dienestā (VZD), kas ir atbildīgā puse šajā jautājumā, skaidroja Krapāne.

Prezidents šīs lietas kontekstā gan vizītes laikā Jūrmalā, gan pēc vizītes atgādinošas vēstules formā ir aicinājis Jūrmalas domi risināt pie Rīgas pils teltī piketējošās sievietes problēmas, atbildēja preses sekretāre, jautāta par prezidenta sekošanu līdzi mītiņotājas situācijai.

LETA jau ziņoja, ka pašreizējā nekustamā īpašuma vērtēšanas sistēma un nodokļu politika neveido taisnīgus NĪN maksājumus, jo ir nesamērīgs slogs ēkām un zemei, 21.septembrī preses konferencē šādu viedokli pauda VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

VZD priekšlikums ir pāriet uz vienoto likmi, nevis piemērot dažādas likmes ēkām un zemei, teica iestādes vadītāja. Viņa uzskata, ka tādējādi nākotnē tiktu atrisinātas daudzas problēmas un būtu samērīgāki nodokļi arī, piemēram, Jūrmalā.

Kā ziņots, desmit bērnu māte Vaira Leiškalne 19.jūlijā pie Rīgas pils sāka beztermiņa protestu pret Jūrmalas domes rīcību.

Sievietes meita Liene Leiškalne aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka tas noticis pēc tam, kad Jūrmalas dome lēmusi vēl vairāk samazināt summu par viņai piederošo zemesgabalu Slokas ielā 57a, kuru Jūrmalas pilsētas dome izmanto pašvaldības sociālo funkciju veikšanai. Uz zemesgabala atrodas sociālā māja, kurā dzīvo 44 ģimenes. Kamēr uz zemesgabala atrodas šī ēka, Leiškalne no tās nevar gūt ieņēmumus, pašvaldība zemes nomu nemaksā, bet vienlaikus pieprasa, lai sieviete sedz nekustamā īpašuma nodokli. Leiškalne neuzskata, ka viņai no savas kabatas jāfinansē pašvaldības funkciju veikšana, tāpēc nodokli nemaksā, un tā parāds jau sasniedzis ap 10 000 latu. Šāda situācija turpinās jau astoņus gadus.

Pēc Bērziņa nosūtītās vēstules, augusta Jūrmalas domes sēdē nolemts Leiškalnei izmaksāt daļu no viņai pienākošās summas par zemes nomu no 2003.gada līdz 2011.gadam - ap 2600 latu, kā arī summu par šā gada trim mēnešiem ap 3000 latu, pastāstīja meita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas