Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bērziņš par Krievijas parlamenta lēmumu: Šādā veidā konfliktsituācijas 21.gadsimtā nerisina

"Šis nav veids, kā 21.gadsimtā risina konfliktsituācijas," par Krievijas parlamenta augšpalātas doto atļauju prezidentam Vladimiram Putinam izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā saka Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Ukrainā ir izlijis pietiekami daudz asiņu, lai apstātos un šos jautājumus risinātu diplomātijas, nevis militāra spēka veidā," prezidenta pirmo reakciju portālam Diena.lv atreferē viņa preses sekretāre Līga Krāpāne.

Tikko kā noslēgusies ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Reformu partija), Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (Vienotība) un Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) apspriede par konkrētiem soļiem saistībā ar notiekošo, tviterī raksta ārlietu ministrs. Iepriekš jau ziņots, ka Valsts prezidents no 1.marta līdz 8.martam devies ikgadējā atvaļinājumā, kuru pavada ārpus valsts.

Diena.lv jau ziņoja, ka Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) saistībā ar situāciju Krimā veic ārkārtas konsultācijas ar kolēģiem.

Patlaban notiek sazināšanās un konsultēšanās par rīcību pašreizējā situācijā, portālam Diena.lv sacīja ĀM preses sekretārs Kārlis Eihenbaums. Vēlāk gaidāms arī ĀM paziņojums.

Tikmēr ārlietu ministrs Rinkēvičs tviterī jau paziņojis, ka atvēru, neizprovocētu iejaukšanos un Krievijas bruņoto spēku lietošanu Krimā starptautiskajai sabiedrībai ir jānosoda kā agresiju.

Jau ziņots, ka Latvijas ĀM iepriekš vairākkārt uzstājusi uz nepieciešamību ievērot Ukrainas teritoriālo vienotību.

Ārlietu ministrs Rinkēvičs, kurš vēl piektdien vienas dienas vizītē apmeklēja Kijevu, aicinājis Krieviju respektēt Ukrainas teritoriālo integritāti un ievērot starptautiskās saistības, ko uzliek 1994.gada vienošanās ar ASV un Lielbritāniju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas