Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cilinskis rosina no amata atbrīvot VARAM valsts sekretāru Antonovu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis par būtiska kaitējuma radīšanu valsts interesēm rosina no amata atbrīvot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru Aleksandru Antonovu, portālam Diena.lv pavēstīja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska.

Lēmums par Antonova atbrīvošanu no amata ir jāpieņem Ministru kabinetam. Plānots, ka valdība par šo jautājumu varētu lemt jau nākošnedēļ.

Barševska informē, ka lēmums rosināt no amata atbrīvot Antonovu pieņemts pēc iepazīšanās ar disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas noslēguma ziņojumu par minētās amatpersonas rīcību un pieņemto lēmumu tiesiskumu saistībā ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta projekta "Moderna un videi draudzīga Karvas HES izveide, nodrošinot oglekļa dioksīda emisijas samazinājumu" ietvaros īstenoto aktivitāšu finansēšanu.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija ir secinājusi, ka Antonovs ar prettiesisko rīcību ir veicinājis sabiedrības neuzticību sev gan kā valsts amatpersonai un iestādes vadītājam, gan vadītajai iestādei, gan valsts pārvaldei kopumā, jo nav nodrošinājis, ka valsts pārvaldes rīcība vides aizsardzības jomā ir tiesiska, efektīva un vērsta uz valsts noteikto klimata politikas mērķu sasniegšanu un sabiedrības interešu ievērošanu.

Diena.lv jau vēstīja, ka šī gada 26.februārī Cilinskis atstādināja no amata VARAM valsts sekretāru, tā kā uzskatīja, ka minētā amatpersona var ietekmēt tiesiska risinājuma sasniegšanu saistībā ar Karvas HES projekta finansēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas