Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Circene atcēlusi Bārzdiņa lēmumu iecelt Taubi NVD direktora amatā

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) ir nolēmusi atcelt Jura Bārzdiņa 19.oktobra lēmumu, kas paredz Veselības ekonomikas centra (VEC) direktora pienākumu izpildītāju Māri Taubi iecelt par apvienotā Nacionālā veselības dienesta direktoru, kā arī uzdevusi jaunā dienesta vadītāju meklēt atklātā konkursā, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas pārstāve Egita Pole.

Līdz konkursa noslēgumam M.Taube būs dienesta direktora pienākumu izpildītājs.

"Uzskatu, ka šajā brīdī nav nekāda pamata, lai iestādes vadītāja izvēlei nerīkotu atklātu, uz skaidriem un sabiedrībai izprotamiem kritērijiem balstītu konkursu. It īpaši, ja runa ir par jaunizveidoto Nacionālo veselības dienestu, kurš apvienos tik nozīmīgas veselības nozares funkcijas kā līdzekļu plānošana un administrēšana, pārvaldot nozares budžetu simtiem miljonu latu apjomā. Ja šajā konkursā piedalīsies un vislabākais kandidāts izrādīsies Māris Taube, tad viņam būs iespēja ieņemt šo amatu," norādīja veselības ministre.

Jau ziņots, ka no 1.novembra darbu sāks Nacionālais veselības dienests, kas būs Veselības norēķinu centra un Veselības ekonomikas centra funkciju, pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, finanšu līdzekļu, mantas un lietvedības pārņēmējs.

Jaunā dienesta galvenās funkcijas būs administrēt veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, slēgt līgumus un norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem, analizēt veselības aprūpes pakalpojumu finanšu un apjoma rādītājus, veikt sabiedrības veselības monitoringu, nodrošināt starptautisko saistību izpildi veselības aprūpes jomā, kā arī nodrošināt zāļu, medicīnisko ierīču un medicīnisko tehnoloģiju kompensācijas sistēmas administrēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas