Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deputātiem "noraujot" kvorumu, Pūci pagaidām neizdodas ievēlēt darbam Saeimas komisijās

Vairākumam Saeimas deputātu nepiedaloties balsojumā, šovakar darbam divās parlamenta komisijās neizdevās ievēlēt deputātu Juri Pūci (AP) pēc viņa atgriešanās parlamentārieša amatā.

Partiju apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas politiķi rosināja Pūci ievēlēt darbam Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā.

Deputāte Jūlija Stepaņenko uzsvēra, ka Saeimai nevajadzētu kļūt par "bezgožu rezervātu", taču par to liecinot Pūces "pēdējais spilgtais izgājiens ar atgriešanos Saeimā "pēc viņa atkārtotas melošanas, acīs skatīdamies". Stepaņenko uzskata, ka Pūcem nevajadzētu piedalīties Saeimas darbā, bet gan vajadzētu nolikt deputāta mandātu un aiziet no politikas, jo viss, ko Pūce teiks, "visticamāk, būs joks un nekad nevarēs zināt, kad viņš melos". Deputāte arī pasmējās ar Pūces ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā.

"Pūce demonstrē to, ka Saeimas prestižs var būt tik zems, cik zema ir viņa reputācija, jo parlamentā var strādāt cilvēks, kas klaji melo un kas spēlējas ar citu cilvēku sagādātajiem labumiem, un kas var uzskatīt, ka pēc visa notikušā var strādāt uz nodokļu maksātāju rēķina un turpināt melot," sacīja Stepaņenko.

Debatēs deputāts Aldis Gobzems aicināja Pūci neievēlēt nevienā komisijā un izturēties tā, it kā politiķis nebūtu deputāts, ņemot vērā, ka Pūce automašīnas caurlaides jautājumā ir krāpies un ticis pieķerts melos, jo attiecīgā automašīna tikusi reģistrēta. Gobzems arī aicināja Pūci nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Balsojot par Pūces iekļaušanu Valsts pārvaldes komisijas sastāvā, netika sasniegts kvorums - par viņa ievēlēšanu nobalsoja 45 deputāti, divi bija pret, viens atturējās, savukārt 46 deputāti nebalsoja. Kvorumam pietiktu ar 50 nobalsojušiem deputātiem.

Pēc pirmā balsojuma Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aicināja klātesošos deputātus balsojumā tomēr piedalīties.

Veicot atkārtotu balsojumu, par Pūces ievēlēšanu komisijā nobalsoja 45 deputāti, bet viens balsoja pret, savukārt vēl 46 politiķi balsojumā nepiedalījās. Līdz ar to arī otrajā balsojumā kvoruma nebija.

Balsojumā nepiedalījās Saeimas opozīcija, kā arī Jaunā konservatīvā partija (JKP). JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans aģentūrai LETA skaidroja, ka lēmumprojekti Saeimas darbakārtībā parādījās pēkšņi un nebija skaidrs, kāpēc izvēlētas konkrētās komisijas. Feldmans pauda, ka pirms lēmuma pieņemšanas deputātiem nepieciešams laiks apdomāties.

Sēdē tika ierosināts pārtraukums, šī jautājuma izskatīšanu atliekot uz 26.novembrī paredzēto parlamenta sēdi.

Kā ziņots, Pūce šodien atgriezās Saeimas deputāta amatā pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu atstāšanas.

Līdz ar to parlamentārietes mandātu zaudējusi Dace Bluķe (AP), kura to ieņēma uz laiku, kamēr Pūce bija ministrs.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas